woensdag 7 juli 2021

Aanpak tegen cyberlaster verhardt: rechtszaken en beslagleggingen

EMERCE
Aanpak tegen cyberlaster verhardt: rechtszaken en beslagleggingen
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen van drie Nederlanders die via websites, Twitter en Telegram Messenger ongefundeerde beschuldigingen publiceerden over een vermeend satanisch-pedofielennetwerk in Bodegraven. Als gevolg daarvan moest de gemeente een noodverordening instellen om ongewenste bezoekers van het kerkhof te weren.
Lees verder

Utrecht lanceert Utrecht Tech Community
Utrecht kent net als de rest van Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel. Tegelijkertijd biedt deze bedrijfstak juist veel zekerheid op werk. Met de oprichting van de Utrecht Tech Community (UTC) slaan onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Utrecht de handen ineen om deze mismatch op de arbeidsmark te verkleinen en de instroom van kandidaten in deze sector te vergroten.
Lees verder

300 miljoen euro groeigeld voor ManoMano
De Europees werkende doe-het-zelf-site ManoMano heeft 300 miljoen euro groeigeld opgehaald. De leiding wil de marktpositie van zijn webwinkel in Duitsland en Engeland uitbreiden.
Lees verder

Nederlandse media willen meer armslag richting techgiganten
Nederlands grootste mediabedrijven willen gezamenlijk kunnen investeren in technologische vernieuwing om een vuist te maken richting Amerikaanse en Chinese techgiganten. Die bedreigen hun innovatiekracht en deels zelfs de samenleving.
Lees verder

Grote Scandinavische mobiele wallets fuseren
De mobiele portefeuilles Vipps uit Noorwegen, MobilePay uit Denemarken en Pivo in Finland gaan in elkaar op. Miljoenen gebruikers profiteren aan kassa's van interoperabiliteit.
Lees verder

Didi Global onderuit op de Amerikaanse beurs
De aandelen van Didi Global, het bedrijf achter de gelijknamige Chinese taxidienst, zijn vanmiddag compleet onderuit gegaan vanwege een ingreep van de Chinese overheid. Het bedrijf verloor haast 23 procent aan beurswaarde.
Lees verder

Samsung verwacht goede resultaten
Samsung meldt een stijging van 53 procent van het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal, waarmee de marktramingen ruim worden overtroffen.De smartphoneverkopen vielen tegen, maar de chipverkopen trokken aan.
Lees verder

Videorecruitment en gamification groeien bij werving
Nederlandse wervingsprofessionals hebben weinig vertrouwen in UWV en de site werk.nl, blijkt uit de zevende editie van het onderzoek De Stand van Werven 2021. Men gebruikt liever LinkedIn.
Lees verder

Politie benadert Nederlandse slachtoffers ransomware aanval
De politie gaat Nederlandse slachtoffers van de wereldwijde hackaanval met ransomware proactief benaderen. Zowel grote als kleine organisaties zijn slachtoffer geworden.
Lees verder