donderdag 3 juni 2021

Zo voorspel je wanneer jongeren stoppen met hun bijbaan

pw.
Zo voorspel je wanneer jongeren stoppen met hun bijbaan
Sommige bedrijven moeten het hebben van jongeren die een bijbaan bij hen hebben. Deze jongeren vertrekken altijd weer een keer, maar wanneer? Dit moment is waardevol om te weten én is te voorspellen, zegt Chantal Rebers, salesmanager bij LiveResearch.
Lees verder

Best Practice: Wat doet SAP om medewerkers vitaal, fit en betrokken te houden?
Lidewij Van Den Eerembeent werkt al 15 jaar voor SAP. Nu sinds oktober 2019 in de rol van HR Director. We gaan met haar in gesprek over wat de verschillende initiatieven die er binnen SAP ontstonden het afgelopen jaar. Wat doen zij om het 'Samen één SAP-gevoel' te behouden? Laat je inspireren en lees mee!
Lees verder

De financiële regelingen voor leren en ontwikkelen op een rij
Als werkgever kan je voor het begeleiden van werknemers en leerlingen naar (nieuw) werk aanspraak maken op de Subsidieregeling praktijkleren. Vanaf 2022 komt daar een Stap-budget bij van 1000 euro voor individuele werkenden en niet-werkenden. Wat houden de regelingen in en wat betekenen ze voor jouw organisatie en werknemers?
Lees verder

Op je slippers het dak op – moet kunnen, toch?
Het ministerie van SZW is onlangs een campagne gestart met informatie en tips voor gezond thuiswerken. Geen overbodige luxe nu het hybride werken – ook post-corona – de norm lijkt te worden.
Lees verder

De belofte: leuker kunnen we het niet maken…
Opvallend nieuws de afgelopen week. De belastingdienst wordt een steeds populairdere werkgever! Wie? Ja inderdaad, diezelfde Belastingdienst die nu al meer dan een jaar scherp onder vuur ligt door de Toeslagenaffaire. Wat is er aan de hand? Merkendeskundige Joost Schrage legt het uit.
Lees verder

Corona-informatie voor HR – update: 01-06-21 – Openingsplan versneld uitgevoerd, hoe gaat het nu verder?
In dit liveblog vind je alle voor HR relevante corona-informatie. Zodra er aanleiding toe is, wordt dit blog bijgewerkt.
Lees verder

Vakantiedagen: daar hangt een prijskaartje aan
Het uitbetalen van vakantiedagen is van alledag. Niet alleen bij het einde van het dienstverband, maar ook bij de tussentijdse afkoop ervan om een stuwmeer aan vakantiedagen te voorkomen. Maar wat is een vakantiedag eigenlijk waard?
Lees verder

Oproep aan bedrijven: word erkend leerbedrijf en bied mbo-stages aan
Nu steeds meer bedrijven uit de lockdown komen, neemt het gebrek aan stageplaatsen voor mbo-studenten snel af. Maar er zijn nog steeds ruim 12.000 leerlingen op zoek naar een plek waar ze hun studie in de praktijk kunnen brengen.
Lees verder

Met 'wendbaarheid' diskwalificeer je je medewerkers
Steeds meer HR-afdelingen verkondigen de boodschap dat hun medewerkers meer wendbaar moeten worden. Dat schrijft organisatie- en arbeidspsycholoog Mirjam Baars in deze blog. Ze realiseren zich echter niet dat ze hun medewerkers, door deze term te gebruiken, regelrecht diskwalificeren.
Lees verder

Zo zorg je voor een candidate experience zonder (digitale) hobbels
Talloze organisaties hebben zichzelf het voorbije decennium de taak opgelegd om de klant centraal te stellen. Maar bij het aantrekken van nieuwe medewerkers bepaalt dit principe veel minder het denken en handelen. Terwijl er op de arbeidsmarkt een ware strijd woedt om nieuw talent binnen te halen. Processen digitaliseren kan helpen om de achterstand om te zetten in een voorsprong.
Lees verder

Talentontwikkeling, versterk wat werkt!
Er zijn vele aanpakken om talenten van medewerkers scherp te krijgen, schrijft Jacco van den Berg in deze blog. Dat kan online met allerlei testen, maar ook via de gesprekken die in plaats zijn gekomen van de oude beoordelingsgesprekken.
Lees verder

Vakbonden en werkgevers eens over hervorming arbeidsmarkt
De vakbonden en werkgevers hebben overeenstemming bereikt over de hervorming van de arbeidsmarkt. In een nieuw advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) pleiten ze onder meer voor het afschaffen van nulurencontracten en zou werken via een tijdelijk contract maximaal nog maar drie jaar mogen duren
Lees verder