dinsdag 1 juni 2021

Picnic breidt uit naar Roosendaal

EMERCE
Picnic breidt uit naar Roosendaal
Negentigduizend huishoudens in West-Brabant, onder meer in Roosendaal en Bergen op Zoom, kunnen hun dagelijkse boodschappen gaan doen bij websuper Picnic.
Lees verder

Eind 2021 meer webshops dan fysieke non-food winkels
Na een extreme toename van de detailhandel-omzet van 6 procent in 2020, verwacht ING voor 2021 enkel nog een lichte groei van 1,5 procent, grotendeels door de aanhoudend hoge groei van verkopen in het online segment van 25 procent. In de fysieke food en non-food retail is er dit jaar geen groei te verwachten.
Lees verder

Spin-off Verifai gaat strijd aan met identiteitsfraude
Belsimpel lanceert zijn spin-off Verifai, een zogeheten identity service provider. Het bedrijf is ontstaan toen Belsimpel in 2016 zocht naar een gebruiksvriendelijke methode om de identiteit van klanten vast te stellen bij de aanschaf van een telefoonabonnement.
Lees verder

Internetoplichters aangehouden
Een 38-jarige Waalwijker is vanmorgen, met toestemming van de officier van justitie, op een woonadres in Drunen door de politie aangehouden op verdenking van internetoplichting. Hij zou op verkoopsites goederen, zoals speciale waterkranen en deurbellen te koop hebben aangeboden.
Lees verder

Deutsche Telekom blijft weg bij Mobile World Congress
Ook Deutsche Telekom blijft weg van het Mobile World Congress komende zomer. 'Door de aanhoudende pandemie en het langzaam groeiende aantal volledig gevaccineerde mensen in Duitsland blijven grote bijeenkomsten van mensen een risico vormen,' zegt het bedrijf. Deutsche Telekom kiest daarom voor een volledig digitaal evenement.
Lees verder

Eline Deijs krijgt leiding mediatak Candid
Eline Deijs treedt per 1 juni aan als managing director van de mediatak van Candid. Zij wordt eindverantwoordelijk voor alle mediadienstverlening bij de bureaugroep.
Lees verder

AP: risico op aantasting medisch beroepsgeheim
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bezwaren bij het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Dit wetsvoorstel verplicht zorgverleners om in bepaalde situaties gegevens van patiƫnten elektronisch uit te wisselen.
Lees verder

Firefox 89 beschikbaar voor groter publiek
Mozilla rolt vandaag Firefox 89 uit voor het grote publiek met de nieuwe Proton-interface die de menu's van de browser vereenvoudigt en de tabbladenbalk wijzigt. De update voor desktops verbetert ook de macOS-integratie en bevat verdere privacyverbeteringen.
Lees verder

'Groter potentieel CoronaMelder bij heropende samenleving'
De CoronaMelder heeft op dit moment een kleine maar merkbare toegevoegde waarde als aanvulling op het reguliere Bron en Contact Onderzoek. Zeker waar het gaat om het bereiken van nauwe contacten na een positieve testuitslag. Dit blijkt uit het evaluatieonderzoek onder leiding van Wolfgang Ebbers van de Erasmus Universiteit Rotterdam in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Lees verder