dinsdag 15 juni 2021

Franse incubator voor e-health innovaties

EMERCE
Franse incubator voor e-health innovaties
Sanofi, Capgemini, Generali en Orange richten een (Franse) incubator op voor startups voor digitale zorg.
Lees verder

'Millennials enthousiaste beleggers'
Ruim een op de drie millennials legt elke maand een vast bedrag apart om te beleggen in aandelen, zo blijkt uit een steekproef door de mobiele beleggingsapp BUX.
Lees verder

Nieuwe antitrustwetgeving richt zich op Amazon, Apple, Facebook en Google
Een groep Democraten en Republikeinen heeft vrijdag een pakket antitrustwetten voorgesteld die vergaande gevolgen kunnen hebben voor techreuzen als Amazon, Apple, Facebook en Google. Met de maatregelen wordt het zelfs mogelijk om grote bedrijven op te splitsen.
Lees verder

Berlijnse bezorgers boodschappenapp Gorillas staken
Tot afgelopen weekend hielden bezorgers van boodschappenapp Gorillas in Berlijn een wilde staking. Ze blokkeerden de deuren van hun stadsmagazijnen.
Lees verder

ICT-Pact: 'Grote stap naar circulaire smartphones en laptops'
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft maandag het internationale Circular and Fair ICT-Pact ondertekend. Nederland is initiatiefnemer van het pact en Belgiƫ is medetrekker.
Lees verder

Xavier van Leeuwe wordt CEO Digital Marketplaces van Mediahuis
Xavier van Leeuwe, vandaag nog Director Consumers bij Mediahuis Nederland, neemt vanaf 1 september de rol op van CEO Digital Marketplaces bij Mediahuis groep. Van Leeuwe volgt hiermee Paul Verwilt op.
Lees verder

RTL Group presenteert nieuwe identiteit
RTL Group heeft een nieuwe identiteit en het nieuwe ontwerp voor haar kernmerk RTL onthuld. Beide zullen RTL moeten versterken als Europa's toonaangevende entertainmentmerk.
Lees verder

DPD rijdt nu ook elektrisch in Eindhoven
Pakketbezorger DPD neemt dit jaar al 100 elektrische bussen in gebruik. Maandag reden de eerste elektrische bussen in Eindhoven en omgeving, waarmee 44 routes voortaan duurzaam worden afgelegd. Dit gaat in totaal 301.317 kg CO2 uitstoot per jaar besparen.
Lees verder

Privacygroep met plug-in die cookiewalls vervangt
De Europese privacygroep nyob wil af van de irritante cookiewalls, maar tegelijkertijd ook voorkomen dat internetgebruikers kaal worden gegrazen door profielopbouwende adverteerders, tech- en mediabedrijven. Daartoe stelt ze een specialistische plug-in voor webbrowsers voor.
Lees verder