donderdag 3 juni 2021

Europa legt de bal bij VS om opvolger Privacy Shield

EMERCE
Europa legt de bal bij VS om opvolger Privacy Shield
Amerika zal nieuwe wetten moeten maken als het wil dat zijn techgiganten weer legaal data van EU-burgers mogen verwerken.
Lees verder

Twee miljoen voor Nederlands platform Fangage.com
Het social platform voor creators Fangage heeft twee miljoen euro opgehaald bij een selecte groep particuliere investeerders. De dienst helpt zijn gebruikers, vaak bekende personen, fans losweken van diensten Facebook en Instagram richting owned kanalen.
Lees verder

Tweede helft Filmfestival Rotterdam digitaal en fysiek van start
Het International Film Festival Rotterdam kan zijn vijftigste verjaardag toch vieren met publiek in de zalen. Vandaag gaat de tweede helft van het filmfestijn van start. Naast de vele digitale vertoningen wordt er ook publiek ontvangen in de filmzalen.
Lees verder

Zoom waarschuwt voor groeivertraging
Zoom rapporteerde dinsdag beter dan verwachte resultaten over het eerste kwartaal, met een omzetgroei van 191 procent. Aanvankelijk daalde de koers na dit nieuws vijf procent omdat het bedrijf waarschuwt voor vertraagde groei.
Lees verder

Acer pakt uit met Chromebooks
Acer heeft vier nieuwe Chromebook-lijnen in een brede verscheidenheid aan vormen en ontwerpen aangekondigd, waaronder 's werelds eerste 17-inch Chromebook, de Acer Chromebook 317.
Lees verder

Amazon Prime Day op 21 en 22 juni
Het tweedaagse koopjesfestijn van Amazon Prime Day vindt plaats op 21 en 22 juni. In Nederland en Belgiƫ profiteren Prime-leden volgens Amazon van duizenden deals op Amazon.nl in categorieƫn zoals Wonen en Keuken, Elektronica, Klussen en Gereedschap, Gezondheid en Persoonlijke Verzorging en Speelgoed.
Lees verder

Google begint publieke test nieuwe reclamesysteem FLoC
Ruim twee maanden later dan aangekondigd, begint Google met een publieke test van zijn nieuwe reclamesysteem FLoC in Chrome. Dat moet het third party cookies en andere trackers gaan vervangen.
Lees verder

HEMA, Corendon en VodafoneZiggo genomineerd voor de DDMA Customer Data Award
HEMA, Corendon en VodafoneZiggo zijn genomineerd voor de DDMA Customer Data Award 2021. Net als vorig jaar presenteren de drie genomineerden op donderdag 2 december hun case tijdens een speciale online editie.
Lees verder

EU komt met app voor online identificatie en opslag van wachtwoorden
De Europese Unie werkt aan de ontwikkeling van een app waarmee EU-burgers zich in heel Europa bij zowel bedrijven als overheden kunnen identificeren. Ook is de app te gebruiken voor de opslag van wachtwoorden en betaalgegevens. De EU zou daarover vandaag meer bekend gaan maken, meldt de Financial Times.
Lees verder