donderdag 17 juni 2021

Een ‘hoger’ doel

pw.
Een 'hoger' doel
Als ik aan de gesprekken terugdenk die ik met haar heb gevoerd, dan verschijnt er een dikke glimlach op mijn gezicht. En dat is best gek, want zij was net ontslagen, schrijft HR-consultant Jeroen Riemeijer. Maar zij had een 'hoger' doel.
Lees verder

Hoe kunnen we duurzaam terug naar kantoor?
Thuiswerken blijft deze zomer. Tenminste, als het aan het kabinet ligt. Maar ooit verdwijnt het, en de grote vraag is: wat dan? Blijven we vooral vanuit huis werken, of gaan we 2 tot 3 van de 5 dagen terug naar kantoor? En als we teruggaan naar kantoor, hoe doen we dat dan veilig?
Lees verder

Werkgever negeert uitspraak rechter en betaalt salaris niet [rechtspraak]
Een werkgever ontslaat een werknemer en staakt de loondoorbetaling. Het ontslag wordt ingetrokken, maar desondanks betaalt de werkgever het achterstallige salaris niet. Ook niet wanneer de rechter hem daartoe verplicht. Hierop vraagt de werknemer zelf om ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Heeft zij recht op een transitievergoeding?
Lees verder

Zo maak je van hybride werken een succes
Nu de coronacijfers dalen en de vaccinatiecampagne op volle kracht draait, komt de vraag 'wanneer mogen we weer naar kantoor' onvermijdelijk op. Tegelijkertijd is duidelijk dat veel medewerkers niet terug willen naar het oude normaal waarin op kantoor werken de norm was. Dat betekent dat organisaties veelal 'hybride' gaan werken, schrijven Lucas Swennen en Gea Peper.
Lees verder

Onderzoek Berenschot: 'Werven personeel lastiger, maar heeft minder prioriteit'
Bedrijven steken minder energie in het aantrekken van nieuwe mensen, terwijl de krapte op de arbeidsmarkt steeds verder toeneemt. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek door adviesbureau Berenschot onder ruim 2100 Nederlandse HR-professionals.
Lees verder

Ylva Poelman deelt lessen uit de natuur met bedrijven
Bedrijven die graag toekomstbestendig willen worden, doen er goed aan inspiratie op te doen in de natuur, betoogt innovatie-expert Ylva Poelman in haar nieuwe boek De 9 succesfactoren van de BV Natuur – Survivalgids voor bedrijven. 'Als ondernemer moet je als een stokstaartje zijn, continu om je heen kijkend.'
Lees verder

Monique van Dijken Eeuwijk: 'Doe wat je drijft. Doe er toe!'
In deze serie gaan we in gesprek met vrouwen aan de top. We vragen deze vrouwen wat vrouwen zelf anders of beter kunnen doen in hun carrière. En waar zij denken dat HR stappen kan zetten om de loopbaan en het beeld van vrouwen op de werkvloer positief te beïnvloeden. PW. in gesprek met Monique van Dijken Eeuwijk, advocaat en partner bij advocatenkantoor MGM Regulatory & Governance en tevens commissaris bij beursgenoteerde ondernemingen.
Lees verder

Deze fout blijven werkgevers maken bij ontslag op staande voet
Het geven van een ontslag op staande voet is een ultimum remedium en de zwaarste sanctie in het arbeidsrecht. Vier tips hoe je de vernietiging van het ontslag kan voorkomen.
Lees verder

De belastingregels voor werk: dit zijn de wijzigingen
Arbeidskorting, heffingskorting, het basistarief inkomstenbelasting, scholingskosten: ben jij goed op de hoogte van de veranderingen in  de werkgerelateerde belastingen en heffingen? Wat zijn de gevolgen voor je medewerkers? Alle wijzigingen uit het Belastingplan 2021 overzichtelijk op een rij.
Lees verder

Wat maakt je bedrijf een geweldige werkgever?
Afgelopen week zijn een aantal bedrijven uitgeroepen als Best Workplace. Dat gebeurt elk jaar op basis van uitgebreid onderzoek door Great Place to Work. We bekijken de trends aan de hand van een aantal winnaars.
Lees verder

Hoe ga je na corona om met 'terug-naar-kantoor angst'?
Nu we zicht krijgen op een terugkeer naar kantoor is het tijd om stil te staan bij hoe we onze sociale en professionele netwerken fysiek nieuw leven inblazen. In haar blog deelt Esmeralda Korteweg, stress en burnout coach, haar visie en tips.
Lees verder

CNV: Vrouw is niet veilig op de werkvloer
De meerderheid van de werkende vrouwen heeft op de werkvloer te maken met een vorm van seksuele intimidatie. Dat meldt vakbond CNV op basis van een onderzoek onder 2700 werkenden, uitgevoerd door Maurice de Hond.
Lees verder