donderdag 6 mei 2021

'Nederland moet zich beter wapenen tegen deepfakes'

'Nederland moet zich beter wapenen tegen deepfakes'
Europa moet zich beter wapenen tegen deepfakes en ook ons land loopt daarmee hopeloos achter, zeggen experts en politici tegen BNR. Terwijl het misbruik van deepfakes ernstige gevolgen kan hebben, waarschuwt VVD-Europarlementariër Bart Groothuis.
Lees verder

Israël versoepelt verder
Volle nachtclubs, restaurants en zelfs weer volle voetbalstadions. Israël is deze corona-dagen echt het beloofde land. Er kon al heel erg veel, maar vandaag gaan verdere versoepelingen in. Zaken die bij ons nog ondenkbaar zijn. Ook niet-gevaccineerden krijgen steeds meer vrijheid.
Lees verder

Analisten denken dat ING goede cijfers toont
ING laat donderdag weten hoe het financiële concern heeft gepresteerd in het eerste kwartaal. Analisten denken dat het de bank is gelukt om de winst weer wat op te voeren. De coronacrisis drukte vorig jaar nog flink op de resultaten.
Lees verder

ING boekt flinke winst in eerste kwartaal
ING heeft zijn winst afgelopen kwartaal flink opgevoerd. Het financiële concern merkte in met name Duitsland en België een duidelijk toename van de vraag naar beleggingsproducten en slaagde erin om meer inkomsten uit commissies binnen te halen.
Lees verder

KLM-topman Elbers: Verliezen beperkt gehouden
Air France-KLM blijft als gevolg van de coronacrisis maar geld verliezen. De luchtvaartmaatschappij sloot het eerste kwartaal van 2021 met een verlies van 1,5 miljard euro. Door de crisis bleven reizigers weg. Ook reisrestricties en lockdownmaatregelen deden de prestaties van de onderneming geen...
Lees verder

CEO ING: overheidssteun niet in één keer stopzetten, maar langzaam afbouwen
ING heeft zijn winst afgelopen kwartaal flink opgevoerd. Dat blijkt uit de cijfers die het vandaag naar buiten brengt. De nettowinst steeg met 50 procent naar zo'n 1 miljard euro. Het is beter dan analisten hadden voorspeld, volgens topman Steven van Rijswijk komt dat door drie factoren.
Lees verder

Werkgevers kunnen voor vijfde keer NOW-steun aanvragen
Nu nieuwe versoepelingen zijn uitgesteld, opent het UWV voor de vijfde keer het loket voor de NOW. Het tijdelijke aspect van de noodmaatregel verdwijnt steeds verder naar de achtergrond. 'We bereiden ons erop voor dat dit niet de laatste ronde zal zijn', zegt Janet Helder, bestuurder bij het UWV.
Lees verder

VEB schikt met NIBC in zaak rond Blackstone
De Vereniging voor Effectenbezitters schikt met zakenbank NIBC vanwege het achterhouden van koersgevoelige informatie rond de overname door Blackstone. Het schikkingsbedrag is betrekkelijk laag, maar de VEB ziet steeds vaker dat koersgevoelige informatie wordt achtergehouden.
Lees verder

Ook VS wil patenten van coronavaccins vrijgeven
De Verenigde Staten staan achter het voorstel om patenten van coronavaccins vrij te geven. Door de patenten tijdelijk op te heffen kunnen arme landen makkelijker zelf vaccins maken voor hun inwoners. Het is nu wachten op de goedkeuring van de andere 163 leden van de Wereldhandelsorganisatie.
Lees verder

Den Haan splitst zich af van 50Plus, neemt zetel mee
Fractievoorzitter Liane den Haan van 50Plus verlaat de partij en neemt haar Kamerzetel mee. Dat laat ze donderdag weten in een filmpje op Twitter. Den Haan lag de afgelopen weken in de clinch met het hoofdbestuur.
Lees verder

Directeur Ipsos: Onze data moeten echt betrouwbaar zijn
In een tijd waarin nepnieuws en desinformatie het grote publiek misleiden en samenlevingen kunnen ontwrichten, lijken gedegen onderzoek en betrouwbare exitpolls belangrijker dan ooit. Volgens Daan Versteeg, directeur Nederland van marktonderzoeker Ipsos, is de rol van het bedrijf daarom alleen maar...
Lees verder

'We moeten de klimaatcrisis hetzelfde behandelen als de pandemie'
Duurzaamheidsbeweging Urgenda kreeg in december 2019 gelijk in een klimaat-rechtszaak tegen de staat. De Hoge Raad oordeelde toen dat de staat verplicht is om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, maakt de balans op.
Lees verder