maandag 17 mei 2021

Delft doet WhatsApp in de ban

EMERCE
Delft doet WhatsApp in de ban
De gemeenteraad van Delft doet WhatsApp in de ban. Voor het onderling contact stappen de raadsleden over op de chatfunctie van Microsoft Teams, meldt de NOS.
Lees verder

Bank of England ori├źnteert zich op digitale munt
De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk - de Bank of England - gaat de mogelijkheden van digitaal geld onderzoeken. Daartoe is een taakgroep in het leven geroepen.
Lees verder

'Digitale autonomie Nederland staat onder druk'
Onze digitale autonomie staat onder druk en dat raakt het hart van de Nederlandse samenleving. Dat is de belangrijkste conclusie uit het CSR Advies Nederlandse Digitale Autonomie en Cybersecurity van de Cyber Security Raad dat vrijdag verscheen.
Lees verder

110 miljoen dollar voor Zweedse robotrucks Einride
De Zweedse maker van zelfrijdende elektrische vrachtwagens Eindride heeft 110 miljoen dollar venture capital opgehaald om de uitrol van zijn plartform te versnellen.
Lees verder

Aantal downloads Facebook neemt wereldwijd af
Facebook merkt steeds meer de aanwezigheid van TikTok. Concludeert het app-analysebureau AppFigures. In mei 2020 telde Facebook nog zo'n 15 miljoen downloads per week via de App Store en Google Play wereldwijd. In juni was dat aantal al gedaald tot 13 miljoen. En in april 2021 ging het nog maar om 11 miljoen.
Lees verder

Infographic: Een op drie werkenden onvoorzichtig met privacygevoelige informatie
Ongeveer 34 procent van de werkende Nederlanders deelt weleens priv├ęgegevens met derden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.027 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.
Lees verder

Marijn Roozemond (MassiveMusic): 'Steeds meer merken willen een sonische huisstijl'
MassiveMusic en SoundOut hebben een sonic branding tool aangekondigd die het onderscheidend vermogen van muziek kan koppelen aan merkpersoonlijkheid. 'Digitalisering jaagt dit aan', weet initiatiefnemer Marijn Roozemond.
Lees verder

Nederlandse startup opent digitaal theater voor live concerten
Sinds kort heeft Nederland een nieuw digitaal theater: Hymn. Specifiek ontworpen om muziekliefhebbers een nieuwe streaming ervaring te geven.
Lees verder

Premiumabonnement Twitter heet Blue
Twitter lanceert zijn nieuwe abonnementsdienst onder de noemer Twitter Blue voor 2,99 dollar per maand, zo maakte Jane Manchun Wong van Twitter dit weekend bekend. Het bedrijf hoopt zo extra inkomsten te genereren.
Lees verder