donderdag 20 mei 2021

‘Budget Autoriteit Persoonsgegevens moet omhoog’

EMERCE
'Budget Autoriteit Persoonsgegevens moet omhoog'
Het budget van de Autoriteit Persoonsgegevens moet omhoog naar 100 miljoen euro, vergelijkbaar met andere Nederlandse toezichthouders. Dat staat in de position paper van de AP die vandaag naar de informateur is gestuurd.
Lees verder

Bitcoin zet duikvlucht in
De Bitcoin zet voor de vijfde dag een forse daling in, en staat nu op 33.723 dollar. Even werd woensdag al de 32.000 dollar aangetikt. In maart werd nog een waarde van 60.000 dollar bereikt. Nog even en de digitale munt is de helft van zijn topwaarde kwijt.
Lees verder

Eerste Nederlandse opkoper Bol- en Amazon-shops van start
Met een investering van 7,5 miljoen euro op zak en dertig miljoen in het verschiet maakt Dwarf zich bekend. De start-up van e-commerceveteranen is Nederlands eerste opkoper van webwinkels die louter acteren op handelsplatformen bol.com en Amazon.
Lees verder

Vandaag: Live video uitreiking Dutch Interactive Awards
Vandaag maakt Emerce aan het einde van de middag de winnaars bekend van de Dutch Interactive Awards. De awardshow rondom de uitreiking is per video live te bekijken.
Lees verder

Zweeds Instabox koopt bezorgdienst Red je Pakketje
Instabox, een grote Zweedse tech-gerichte pakketbezorger, betreedt met de overname van Red je Pakketje de Nederlandse markt. Dat levert de eerste combinatie op van een specialist in wandkluizen en duurzame huisbezorging.
Lees verder

Aanhoudingen na oplichting via webshops
In een onderzoek naar online oplichting heeft de politie woensdag een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Breda aangehouden. Tientallen gedupeerden uit Nederland bestelden online een product, betaalden hiervoor, maar ontvingen het bestelde product nooit.
Lees verder

Reclame Code Commissie (RCC) krijgt meer klachten over webreclame
De consument weet de weg naar de Reclame Code Commissie (RCC) onverminderd vaak te vinden. De Stichting Reclame Code heeft in 2020 4.015 klachten en meldingen ontvangen, die tot 538 beslissingen hebben geleid. Voor het eerst ging de meerderheid van de beslissingen over reclame via digitale marketingcommunicatie. Het gaat hierbij vaak om misleidende reclame op websites.
Lees verder

Consumenten ontevreden over externe verkopers marktplaatsen
Eén op de vier consumenten heeft slechte ervaringen met externe verkopers op online marktplaatsen. In de meeste gevallen gaat het om te lange verwerk- en bezorgtijden. Dit blijkt uit de Marketplace Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope en Hogeschool van Amsterdam onder bijna 7000 Nederlanders.
Lees verder

Microsoft stopt definitief met oude Internet Explorer
Microsoft stopt 15 juni 2022 met de ondersteuning van Internet Explorer 11, de laatste versie van die webbrowser die standaard op Windows wordt meegeleverd.
Lees verder