donderdag 13 mei 2021

Amazon hoeft miljoenenaanslag EU niet te betalen

EMERCE
Amazon hoeft miljoenenaanslag EU niet te betalen
Amazon hoeft een belastingaanslag van 250 miljoen euro die de Europese Commissie het bedrijf had opgelegd niet te betalen. Dat heeft de Europese rechter woensdag bepaald.
Lees verder

7400 meldingen van cyberincidenten in Belgiƫ
De Belgische federale overheid heeft nog nooit zoveel meldingen gekregen over cyberaanvallen als vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Cybersecurity Belgiƫ.
Lees verder

ACM ondersteunt verzoek tot onderzoek overname Kustomer door Facebook
De Europese Commissie gaat de overname van Kustomer door Facebook onderzoeken. Verschillende Europese mededingingsautoriteiten, waaronder de Autoriteit Consument & Markt (ACM), ondersteunen het verzoek van Oostenrijk aan de Europese Commissie om deze overname te beoordelen.
Lees verder

Facebook schaalt plannen voor stablecoin terug
Facebook schaalt de ambities met zijn eigen stablecoin sterk terug. Vooralsnog wordt de munt Diem alleen in de VS gelanceerd. De Diem Association, de onafhankelijke organisatie achter de munt, verhuist haar hoofdactiviteiten van Zwitserland naar de VS.
Lees verder

Tesla accepteert geen cryptomunten meer, koersen storten in
De Bitcoin en andere cryptomunten hebben vannacht een flinke tik gekregen nadat autofabrikant Tesla liet weten dat het niet langer mogelijk is om met bitcoins te betalen. De Bitcoin leverde in eerste instantie 15 procent in en noteerde nu ruim 12 procent lager.
Lees verder

Azerion mede-eigenaar van Fortuna Sittard
Gamebedrijf Azerion wordt mede-eigenaar van Fortuna Sittard na het stuklopen van de overname door Acun Ilicali. Hoeveel geld daarmee is gemoeid maakt Azerion, bij het grote publiek bekend van games als Habbo Hotel, Governor of Poker en Hotel Hideaway, niet bekend.
Lees verder

Verlies voor Alibaba door miljardenboete
Alibaba sluit het eerste kwartaal af met een nettoverlies van 836 miljoen dollar door een forse boete van de Chinese mededingingsautoriteit. Het bedrijf zou zijn machtspositie misbruiken door partners te verbieden op andere e-commerce platformen hun producten te verkopen, waardoor Alibaba 18,2 miljard yuan, oftewel 2,3 miljard euro, moest betalen.
Lees verder

Airbnb krabbelt overeind, maar lijdt miljarenverlies
Er schijnt weer licht in de tunnel voor Airbnb. Afgelopen kwartaal viel de omzet 5 procent hoger op 886 miljoen dollar.  In het vierde kwartaal daalde de omzet nog met 22 procent jaar op jaar.
Lees verder

Fors meer omzet voor cryptowisselkantoor Coinbase
Beleggers zijn teleurgesteld in de eerste kwartaalcijfers van Coinbase, het Amerikaanse wisselkantoor voor cryptomunten dat in april naar de beurs ging. De cijfers waren ondanks een omzet van 1,8 miljard dollar niet zo goed als verwacht. Het aandeel leverde 2,7 procent in.
Lees verder