dinsdag 18 mei 2021

Activistische beleggers zetten Shell verder onder druk

Activistische beleggers zetten Shell verder onder druk
De activistische beleggersgroep Follow This probeert al jaren om oliebedrijven van binnenuit duurzamer te maken. Met steeds meer succes, want steeds meer grote beleggers stemmen mee met hun resoluties op de aandeelhoudersvergaderingen van oliebedrijven.
Lees verder

Onrust tussen Israël en Gaza blijft; 'Niemand kan vredesovereenkomst afdwingen'
Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan het conflict tussen Israël en Hamas. Ook vandaag is het onrustig in de Gazastrook en diverse wereldleiders pleiten nu voor een staakt-het-vuren, maar vooralsnog zonder gehoor.
Lees verder

Rover: grote zorgen om toekomst OV
Rover maakt zich grote zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer. Voorgenomen kostenbesparingen hebben volgens de reizigersorganisatie grote maatschappelijke gevolgen.
Lees verder

Bitcoin krijgt flinke tik door tweets Elon Musk
De afgelopen maanden waren mooie tijden voor cryptobeleggers, maar de laatste dagen heeft de koers van de bitcoin toch wel een flinke tik gehad. Na een aantal tweets van Elon Musk ging de koers onderuit.
Lees verder

'Versoepelingen acceptabel voor mensen met prik'
Het is verantwoord om versoepelingen door te voeren voor mensen die volledig gevaccineerd zijn, zeggen verschillende virologen tegen BNR. Ze onderschrijven daarmee de richtlijn van het CDC, het Amerikaanse RIVM.
Lees verder

CBS: economie kromp eerste kwartaal met 0,5 procent
In de loop van de ochtend komt het CBS met de economische cijfers van het eerste kwartaal. Economen voorspelden al dat we waarschijnlijk in een recessie zitten. Het gaat om een lichte krimp over het eerste kwartaal van dit jaar en het laatste kwartaal van 2020. BNR-huiseconoom Han de Jong vertelt...
Lees verder

Europese werkzoekenden in Britse migratiekampen
Britse werkgevers hebben moeite om hun vacatures te vullen. Vanwege de Brexit en de pandemie zijn honderdduizenden Europeanen teruggekeerd naar hun geboorteland. En net nu de Britse economie weer opengaat, maken zij geen aanstalten terug te keren.
Lees verder

Internationaal Energieagentschap: Stop investeringen fossiele brandstoffen
Er moet een einde komen aan investeringen in nieuwe projecten voor het winnen van fossiele brandstoffen. Dat stelt het Internationaal Energieagentschap (IEA) in een nieuw rapport.
Lees verder

F1 verdwijnt bij Ziggo Sport
Vanaf begin 2022 zal Ziggo Sport niet meer de Formule 1 uitzenden. Het televisiebedrijf kan de uitzendrechten niet meer betalen, staat in een persbericht van Ziggo.
Lees verder

Ernst Kuipers: Covid komt weer terug
Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen zeven dagen met ongeveer een kwart afgenomen in vergelijking met een week eerder. Ook het aantal coronapatiënten op de intensive cares is flink afgenomen. Het totale aantal ernstig zieke coronapatiënten op de intensive cares van Nederlandse ziekenhuizen...
Lees verder

Eén coronaprik voldoende voor rondreizen in Europa
De EU-landen en het Europees Parlement willen mensen die minimaal één coronaprik hebben gehad, rond laten reizen door Europa deze zomer. Eén prik met een coronavaccin is straks genoeg om de coronapas te krijgen die het reizen in de Europese Unie gemakkelijker moet maken.
Lees verder

D66 wil kabinet voor de zomer; CDA sluit regeringsdeelname niet uit
Voor de zomer moet er een kabinet zijn, dat is de wens van D66-leider Sigrid Kaag. Het kabinet zou dan wel op hoofdlijnen gevormd moeten worden. Het liefst ziet de leider van D66 dat haar partij samen met VVD, CDA, PvdA en GroenLinks een regering gaat vormen, zei ze na haar gesprek met informateur...
Lees verder