vrijdag 7 mei 2021

5Groningen gaat nog twee jaar door

EMERCE
5Groningen gaat nog twee jaar door
De 5G proeftuin van 5Groningen wordt met twee jaar verlengd. Dat hebben de elf partners van 5Groningen in een convenant afgesproken. Ook de samenwerking met de European Space Agency (ESA) wordt voortgezet.
Lees verder

Canadese e-commerce kredietverstrekker Clearco naar Nederland
Het Canadese Clearco gaat in Nederland kredieten verstrekken aan e-commerce bedrijven. Het is na het VK het tweede land waar het voormalige Clearbanc van start gaat.
Lees verder

Bijna verdubbeling omzet retailmedia Criteo
Steeds meer winkeliers nemen technologie af bij Criteo om ruimte in hun digitale schappen te exploiteren met reclame. Het Franse bedrijf zag de omzet daaruit met 72 procent toenemen.
Lees verder

Emerce Fashion: 'Klanten willen snellere bezorging'
In 1981 startte Eleganza zijn eerste schoenenwinkel in het stadshart van Hilversum. In 2001 werd in het oude historische centrum van Utrecht aan de Lijnmarkt een tweede vestiging geopend. Daarna werd de stap gezet naar online. Maar het ging pas echt lopen toen Eleganza zijn bezorgtijden inkortte, vertelt Chester Kemp van Eleganza
Lees verder

'Heel Nederland in 2030 op glasvezel'
De ACM ziet een positieve trend in de Nederlandse markt van glasvezel, waarbij de uitrol aanzienlijk is opgeschaald en er steeds meer glasvezel wordt uitgerold in grotere aanééngesloten gebieden in één gemeente. Dit staat in een nieuw rapport over de ontwikkelingen bij de uitrol van glasvezel.
Lees verder

Emerce Fashion: omzet verhogen met een 'keten van empowerment'
Hoe bereik je een duurzame online groei in crisistijden? MYoMY maakt tassen en portemonnees samen met fairtrade productiepartners in India en Bangladesh. Door actief samen te werken creëren zij een keten van empowerment, waar iedereen profijt van heeft: van maker tot drager. Fleur Geerick vertelt er over op Emerce Fashion.
Lees verder

Toename datalekken bij grote bedrijven
In 2019 heeft 25 procent van de Nederlandse bedrijven met meer dan 250 werknemers te maken gehad met datalekken waarbij een intern incident de oorzaak was, in 2016 was dit 17 procent. Dat blijkt uit een meerjarig onderzoek naar het ICT‐gebruik van bedrijven gepresenteerd in de Cybersecuritymonitor 2020 van het CBS.
Lees verder

Expedia 'een studie van contrasten'
Online reisbureau Expedia heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De bruto boekingen waren slechts 14 procent lager dan een jaar eerder en de Amerikaanse reismarkt trekt weer voorzichtig aan.
Lees verder

Emerce Fashion: Kledingwinkels krijgen Click & Collect van Zalando
Zalando gaat nieuwe logistieke opties aanbieden bij winkels die zijn aangesloten op zijn Connected Retail-programma. Binnenkort kunnen zij click & collect en 'return to store' aanbieden vanuit het online platform.
Lees verder