dinsdag 27 april 2021

‘Spotify brengt geen kosten in rekening voor betaalde podcastabonnementen’

'Spotify brengt geen kosten in rekening voor betaalde podcastabonnementen'
Spotify lanceert komende week zijn in-app podcast-abonnement. Volgens The Wall Street Journal brengt het Zweedse bedrijf daarvoor geen commissie in rekening.
Lees verder

Nieuwe categorieën Dutch Search Awards 2021
De Dutch Search Awards 2021 vinden dit jaar plaats op 9 december en biedt onderdak aan vijf nieuwe categorieën.
Lees verder

Microsoft Store gaat op de schop
Microsoft werkt naar verluidt aan een gloednieuwe appwinkel die vriendelijker zou worden voor zowel eindgebruikers als ontwikkelaars.
Lees verder

'Smart Industry programma leidt tot regionale kennis- en testcentra met honderden bedrijven'
Stimuleren van digitalisering binnen de (maak)industrie leidt tot economische groei. Door samenwerking van het bedrijfsleven en overheden in het Programma Smart Industry is in vijf jaar tijd een nationaal netwerk van 50 kennis- en testcentra opgezet waar ruim 680 bedrijven aan deelnemen. Dat blijkt uit de evaluatie van het programma dat staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder

Spotify mogelijk duurder in Europa
Spotify kondigde maandag een prijsverhoging aan die voor sommige abonnees al op 30 april ingaat.
Lees verder

Azerion neemt lening voor tweehonderd miljoen euro
Het digitale uitgeef- en reclamebedrijf Azerion haalt een obligatielening van tweehonderd miljoen euro op. Daarmee herfinanciert het een eerdere lening van 100 miljoen en wil het komende overnames kunnen financieren.
Lees verder

Ook nu weer domineert cloud in resultaten Microsoft
Microsoft wist de omzet over het afgelopen kwartaal met 19 procent te verhogen naar 41,7 miljard dollar. De winst ging nog harder omhoog naar 15,5 miljard (GAAP regels), grotendeels dankzij de cloud. Het zijn de beste resultaten sinds 2018.
Lees verder

Kwartaalwinst Google springt knalt naar 17,9 miljard dollar
Google verrast de financiële markt met een enorme winstsprong. Het nettoresultaat over de drie maanden tot april komt uit op een kleine achttien miljard dollar op een omzet van 55 miljard.
Lees verder

Fors meer gebruikers voor Pinterest
Prikbord Pinterest sluit een beter dan verwacht (tweede) kwartaal af, waarin de omzet 78 procent steeg naar 485 miljoen dollar, veel beter dan de schatting van 530 miljoen door bepaalde analisten.
Lees verder