vrijdag 30 april 2021

Na corona wordt het beter

pw.
Na corona wordt het beter
Voor veel ondernemers brengt corona diepe (financiële) ellende. Wat we nu meemaken in de wereld is ongekend en misschien wel de grootste mondiale crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De wereld is na deze pandemie niet meer de oude, maar dat is zeker niet alleen slecht.
Lees verder

Vakantie-uren stapelen zich op door corona: hier moet je op letten
Door corona en de beperkingen voor het reizen naar het buitenland stapelen de door werknemers opgebouwde vakantie-uren zich op. De regels voor die uren zijn niet veranderd. Toch vraagt corona om een andere benadering dan normaal. Waar moet je op letten?
Lees verder

Negen weken betaald ouderschapsverlof vanaf augustus 2022
Ouders hebben recht op 26 weken onbetaald ouderschapsverlof. Maar dat is een onbereikbare luxe voor wie dat inkomen niet kan missen. De eerste negen weken van het ouderschapsverlof worden daarom vanaf augustus 2022 betaald, tot 50 procent van hun dagloon. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het betaald ouderschapsverlof.
Lees verder

Auto van de zaak of fietsplan? Door pandemie en klimaatcrisis zoeken werkgevers naar mobiliteitsoplossingen
Mede als gevolg van de coronacrisis kijken werkgevers anders naar de mobiliteit van hun medewerkers. Veilig vervoer staat voorop, maar dat hoeft niet per se een auto van de zaak te zijn. Fleet- en mobilitymanagers denken nu vaker dan voorheen na over het aanbieden van alternatieve mobiliteitsoplossingen.
Lees verder

Wat kan HR doen tegen pesten op de werkvloer? 9 tips
Pesten op het werk is al jaren een probleem, en het komt regelmatig opnieuw in de actualiteit. Ondanks die toenemende aandacht blijkt het probleem écht oplossen binnen veel organisaties een grote uitdaging. Pesten op het werk is een vorm van mishandeling. En dat kan ernstig genoeg zijn om gezondheid, baan en carrière van een werknemer in gevaar te brengen. Maar het kan ook druk geven op relaties met vrienden en familie.
Lees verder

Ontslag op staande voet na vakantie met code oranje [rechtspraak]
Een werkgever verbiedt zijn werknemer om op vakantie te gaan naar een land waarvoor code oranje geldt. Als de werknemer toch gaat, volgt ontslag op staande voet. De werknemer eist een billijke vergoeding. Wat zegt de kantonrechter?
Lees verder

Leren, leren en nog eens leren
Een leven lang leren, jezelf ontwikkelen. Persoonlijke leerdoelen, ontwikkelingsplannen, allemaal termen om werknemers naar een 'hoger' plan te brengen. Wat dat hogere plan is, dat is ter vrije invulling.
Lees verder

Best Practice aNewSpring: "Waardering doet wat met je en zeker als het ongevraagd is"
Natasja Vuik is HR Captain van aNewSpring. Met verzuimcijfers ver onder het landelijk gemiddelde en een minimaal verloop waren we benieuwd naar haar verhaal. Wat doen ze anders bij aNewSpring zodat medewerkers zich echt gezien en gehoord voelen? Zo huurt aNewSpring bijvoorbeeld vakantiehuisjes voor medewerkers zodat ze even vanuit een andere omgeving kunnen werken. En ook de partner mag mee. Hoe fijn is dat?!
Lees verder

Corona-informatie voor HR – liveblog – update: 29-04-21 – TNO: Overgrote deel van thuiswerkers wil blijven thuiswerken
In dit liveblog vind je alle voor HR relevante corona-informatie. Zodra er aanleiding toe is, wordt dit blog bijgewerkt.
Lees verder

Kinderopvangtoeslag: deze regels moet HR kennen
Werknemers met kinderen kunnen aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Als werkgever ben je verplicht hieraan mee te betalen. Wat houden de regels voor kinderopvangtoeslag precies in? En hoe zit het als je werknemer door de coronacrisis minder werkt?
Lees verder

Salaris inleveren voor meer vakantiedagen! Zou jij het doen?
Indeed deed recent onderzoek onder 1200 werknemers en 250 werkgevers naar de bereidwilligheid om salaris in te leveren voor meer vakantiedagen. Ook werd de deelnemers gevraagd of zij in het komende jaar op zoek gaan naar een andere baan. Hierbij zien we een enorme kloof tussen hoog en lager opgeleid. Hoe komt dat?
Lees verder

Vier manieren om hybride werken te faciliteren
Veel bedrijven zijn bezig om thuiswerkbeleid op te zetten. Hybride werken wordt steeds de norm. Belangrijke vraag is: hoe gaat HR het thuiswerken structureel faciliteren? Victor Dik, co-founder van Workwize, somt de vier mogelijkheden op.
Lees verder