donderdag 29 april 2021

‘Mijn vrouw noemt bluetooth ons vierde kind’

De Zaak
'Mijn vrouw noemt bluetooth ons vierde kind'
De technologie is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar bluetooth bestaat pas sinds 1999. Wat maar weinig mensen weten, is dat een Nederlandse uitvinder aan de wieg stond van de draadloze verbinding die uitgroeide tot de wereldstandaard.
Lees verder

Waar heeft mijn uitzendkracht allemaal recht op?
Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van uitzendkrachten is veranderd. In dit artikel leggen we je uit waar jouw uitzendkracht precies recht op heeft.
Lees verder

Inkomstenbelasting aangifte
Elke Nederlander moet jaarlijks verplicht aangifte doen over de inkomsten bij de Belastingdienst. Maar hoe zit dat als ondernemer? Wanneer doe je aangifte en hoeveel belasting moet je afdragen? Hoe zorg je ervoor dat je het af te dragen bedrag zo klein mogelijk houdt? In dit artikel krijg je de antwoorden
Lees verder

Pensioentips
Als ondernemer bouw je niet automatisch aan een pensioen. Als je stopt met werken wanneer je ouder bent, heb je alleen recht op AOW. Dat betekent in 2020 maximaal € 1.201 netto per maand. Denk je aan de toekomst en vermoed je meer nodig te hebben om te kunnen leven? Deze tips helpen je om een plan op te stellen.
Lees verder

Aangifte btw: zo werkt het

De btw-aangifte is verplicht als je ondernemer bent voor de omzetbelasting. De aangifte kan per maand zijn, per kwartaal of soms per jaar. Lees hier wat er allemaal komt kijken bij de aangifte omzetbelasting.

The post Aangifte btw: zo werkt het appeared first on De Zaak.

Lees verder

Vakantie: de regels op een rijtje

Misverstanden over vakantierechten zorgen jaarlijks voor stress. Hoeveel vakantiedagen hebben werknemers? Mag je een vakantieaanvraag weigeren? Wat als een werknemer ziek is? Lees hier hoe het zit.

The post Vakantie: de regels op een rijtje appeared first on De Zaak.

Lees verder