woensdag 28 april 2021

Apple top verzette zich tegen Android versie iMessage

Apple top verzette zich tegen Android versie iMessage
Apple heeft op het punt gestaan om zijn chatdienst iMessage ook voor Android te ontwikkelen, maar de verantwoordelijke VP Eddy Cue werd teruggefloten, zo blijkt uit rechtbankstukken.
Lees verder

Meer omzet en minder verlies voor Spotify
Spotify blikt tevreden terug op het eerste kwartaal, waarin de omzet beter presteerde dan verwacht. De totale omzet van 2,1 […]
Lees verder

Omzet e-commerce platform Shopify groeit 110 procent door pandemie
Het Canadese e-commerce platform Shopify profiteert nog altijd van de coronapandemie. De omzetgroei over het afgelopen kwartaal bedroeg 110 procent. Van de omzet van 988 miljoen dollar had 320 miljoen dollar betrekking op abonnementen.
Lees verder

NOS.nl en de NOS-app vernieuwd
De website en app van de NOS zijn in een nieuw jasje gestoken, met nieuwe functionaliteiten en een betere gebruikservaring. De platforms hebben een groter aanbod aan video-content.
Lees verder

Real-time personalisatie domineert Adobe Summit
Personalisatie stuwt economische groei. Met die woorden opende topman Shantanu Narayen van Adobe vanochtend de jaarlijkse Adobe Summit. Adobe heeft zijn Amerikaanse en Europese Summits, die in voorgaande jaren op locatie werden gehouden, virtueel samengevoegd. Wel krijgen Europese en Amerikaanse klanten verschillende content voorgeschoteld.
Lees verder

MessageBird neemt SparkPost over, haalt 800 miljoen dollar op
Het Nederlandse omnichannel communicatie platform MessageBird neemt het Amerikaanse SparkPost over. De deal waardeert SparkPost op 600 miljoen dollar en de transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond.
Lees verder

Qualcomm ziet vraag naar smartphone chips toenemen
Chipmaker Qualcomm zag zijn omzet over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar met 52 procent toenemen, van 5,2 naar 7,9 miljard dollar. De nettowinst viel zelfs fors hoger uit naar 1,7 miljard.
Lees verder

Facebook verwacht impact blokkade volgcookies Apple in tweede kwartaal
Facebook maakt zich nog steeds zorgen over de gevolgen van de beperkingen die Apple in iOS 14.5 heeft doorgevoerd. Gebruikers moeten expliciet toestemming geven aan adverteerders die ze willen volgen. Eerder schatte Facebook dat de maatregel kan leiden tot een daling van meer dan vijftig procent van zijn inkomsten.
Lees verder

eBay sluit beter dan verwacht kwartaal af
Veilinghuis eBay, tegenwoordig zonder het Nederlandse Marktplaats, sluit een beter dan verwacht eerste kwartaal af. De omzet viel 42 procent hoger uit en eindigde op 3 miljard dollar. De winst bedroeg 758 miljoen.
Lees verder