Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom steunen orthodoxe christenen rechts-populistische nationalisten?

Waarom steunen orthodoxe christenen rechts-populistische nationalisten?
Donald Trump omarmde de Evangelische christenen om de macht te veroveren, en in Europa omarmen de Evangelische christenen rechts-populistische leiders. Waarom trekken die groepen elkaar aan? Daarover ging het in BNR De Wereld met Sander Rietveld, journalist voor Zembla en schrijver van het boek...
Lees verder

Meeste ondernemers willen andere coalitie
Een kleine meerderheid van de ondernemers hoopt dat er geen tweede kabinet komt van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Dat blijkt uit een mini-enquĂȘte die BNR heeft laten uitvoeren onder de achterban van Ondernemend Nederland.
Lees verder

Trucks veroorzaken lange files bij tunnels
Vrachtwagens negeren massaal hoogtemeldingen bij tunnels, meldt De Telegraaf op basis van cijfers van Rijskwaterstaat. Het gevolg: hardnekkige files.
Lees verder

VS en China botsen bij poging tot herstel contact
In Anchorage, in Alaska, hebben de VS en China elkaar voor het eerst ontmoet sinds het aantreden van Joe Biden als president. Het liep meteen uit op ruzie.
Lees verder

De AstraZeneca-naald gaat er weer in
Nederland gaan na een korte pauze weer door met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Coronaminister Hugo de Jonge heeft dat besloten na groen licht van het EMA.
Lees verder

GroenLinks-jongeren vallen eigen partij aan
De jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS, heeft keihard uitgehaald naar de eigen moederpartij. DWARS wijt de teleurstellende verkiezingsuitslag aan het gebrek aan een sterk verhaal.
Lees verder

Partijen maken zich op voor verkenners
De twee verkenners die zich gaan buigen over de verschillende coalitiemogelijkheden, VVD'er Annemarie Jorritsma en Kajsa Ollongren van D66, gaan maandag aan de slag. De partijen slijpen alvast de messen, vertelt politiek verslaggever Thomas van Groningen.
Lees verder

Overheid dekt vanaf 1 juli kosten annulering evenement
De overheid staat vanaf 1 juli grotendeels garant voor de gemaakte kosten als een concert, festival, sportwedstrijd of congres toch niet kan doorgaan als gevolg van coronabeperkingen. Daarvoor zet het demissionaire kabinet 385 miljoen euro opzij.
Lees verder

Kabinet in dubio over verdere versoepelingen
Demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is bezorgd over de 7.400 nieuwe coronagevallen. Het kabinet vergadert komende zondag in het Catshuis over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen, maar heel erg florissant ziet het er niet uit met de ontwikkeling van de...
Lees verder

EZ bevestigt snellere aanvulling TVA ondernemers
Het ministerie van Economische Zaken bevestigt dat ondernemers sneller de aanvulling van de tegemoetkoming in de vaste lasten uitbetaald kunnen krijgen. Eerder zou dat eind februari overgemaakt worden, maar ondernemers kregen het bericht dat dat binnen zestien weken zou gebeuren.
Lees verder

Geen verbod op winstuitkeringen buitenlandse moederbedrijven
Winstuitkeringen van buitenlandse moederbedrijven zijn niet verboden als Nederlandse dochterbedrijven NOW-steun hebben gekregen. Dat zegt demissionair D66-minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder

'APG kan extra concurrentie op pensioenmarkt aan'
Binnen het nieuw pensioenstelsel NPC, dat op 1 januari 2022 moet zijn aangenomen, is ook plaats voor toetreders uit onder meer de IT-en techsector, zegt Annette Mosman, bestuursvoorzitter bij APG Groep, in BNR Zakendoen. 'Ik ben ervan overtuigd dat we die concurrentie aankunnen; een simpele...
Lees verder