woensdag 3 maart 2021

Samsung lanceert tv line up van 2021

Samsung lanceert tv line up van 2021
Samsung heeft dinsdag tijdens het virtuele event Unbox & Discover de nieuwe tv line-up van 2021 onthuld.
Lees verder

'We posten zo veel op sociale media, omdat we leren van beloningen'
Het sociale-mediagebruik van mensen wordt vaak vergeleken met een verslaving, met als 'craving' het willen krijgen van zo veel mogelijk positieve feedback – likes – uit je omgeving. Empirisch bewijs voor sociale-mediagebruik als op beloning gebaseerd gedrag is echter schaars, maar  UvA-psychologen Björn Lindström en David Amodio trekken nu toch conclusies.
Lees verder

Digitaliseringsdebat rond actuele thema's
Op 3 maart organiseren Bits of Freedom, Amnesty International, Waag en Open State Foundation een nationaal verkiezingsdebat rondom digitalisering. In een toenemende digitaal wordende overheid en samenleving spelen data en digitale processen een belangrijke rol. Desondanks laten huidige indicenten zoals de toeslagenaffaire, de datalek bij de GGD en een machtige Big Tech zien dat de politiek nog achterloopt op dit thema.
Lees verder

Al 5000 winkelafspraken voor Wibra
Retailketen Wibra gaat vanaf woensdag klanten op afspraak ontvangen. In een paar dagen tijd hebben vijfduizend mensen zich aangemeld, zegt een woordvoerder tegen RetailNews.
Lees verder

Succesvolle YouTubers vaak hoogopgeleid
Relatief veel prominente Nederlandse YouTubers zijn hoogopgeleid. Vier op de tien YouTube-sterren hebben een HBO- of WO-opleiding afgerond, terwijl dit aandeel voor alle Nederlanders ruim 10 procent lager ligt. Dit blijkt uit onderzoek van CVSter.nl naar de opleidingen van Nederlandse YouTubers met meer dan 100.000 abonnees.
Lees verder

Belgische inspectie: geen oneerlijke praktijken Deliveroo en Uber Eats
Ondanks klachten van Belgische restaurants over hoge kosten maken maaltijdbezorgers Deliveroo en Uber Eats zich niet schuldig aan 'oneerlijke praktijken'. […]
Lees verder

'Websites hebben nog altijd lak aan privacyregels'
Drie jaar na invoering van de AVG blijken veel websites zich nog altijd niet aan de privacyregels te houden. Dat concludeert de Consumentenbond na een uitgebreide steekproef. Meer dan de helft van de bezochte sites plaatst volgcookies zonder daar toestemming voor te vragen of dwingt die toestemming af.
Lees verder

Eurofiber met Point of Presence (PoP) in Frankfurt
Eurofiber verstevigt zijn aanwezigheid in Duitsland met een zogeheten Point of Presence (PoP) in Frankfurt. Dit maakt het voor internationale klanten mogelijk om vanuit Frankfurt direct te worden aangesloten op het Europese glasvezelnetwerk van Eurofiber.
Lees verder

Platform Orderchamp naar Duitsland
Orderchamp, een online marktplaats voor merken en retailers, breidt uit naar Duitsland. De Nederlandse startup voegt 'officieel' een vijfde markt toe na de Benelux en Frankrijk.
Lees verder