donderdag 4 maart 2021

Hogere olieprijs kan pijplijn Boskalis smeren

Hogere olieprijs kan pijplijn Boskalis smeren
Boskalis heeft de verwachtingen in 2020 overtroffen, blijkt uit de jaarcijfers die vanochtend gepresenteerd zijn. De brutowinst bedraagt iets meer dan 400 miljoen euro. In 2019 was dit nog 375 miljoen euro. De omzet daalde iets, maar dat mag geen naam hebben: van 2,6 naar 2,5 miljard euro.
Lees verder

Minder winst NIBC door corona en lage rente
De winst van de Haagse bank NIBC is vorig jaar met driekwart afgenomen. De bank hield in 2020 onder de streep 47 miljoen euro over, ten opzichte van 194 miljoen een jaar eerder. Bestuursvoorzitter Paulus de Wilt van NIBC zegt desondanks toch blij te zijn met de positieve robuuste cijfers.
Lees verder

Duitse corona-opties zijn weer niet van de lucht
Duitsland verlengt de lockdown tot zeker 28 maart, de week voor Pasen, tegelijk presenteerde bondskanselier Angela Merkel een heel gedetailleerde routekaart met allerlei versoepelingen, gekoppeld aan het aantal besmettingen.
Lees verder

Record na record op Nederlandse energiemarkt
In 2020 werd ook op de energiemarkt record na record verbroken. Nederland produceerde een recordhoeveelheid aan elektriciteit en exporteerde vervolgens ook meer energie dan ooit, blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

'Dit is een verkeerd soort inflatie'
De inflatie loopt op. Volgens het CBS waren consumentengoederen en -diensten vorige maand 1,8 procent duurder dan vorig jaar. In januari was de inflatie nog 1,6 procent. Volgens BNR-huiseconoom Han de Jong is er sprake van een 'verkeerde soort inflatie'.
Lees verder

Week langer de tijd voor belastingaangifte
De Belastingdienst verlengt de termijn om belastingaangifte te doen over 2020 met een week vanwege de ontstane storing bij de fiscus. Daar hadden veel mensen last van die deze week aangifte wilden doen. De inlevertermijn loopt nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei.
Lees verder

Nederland Innovatieland? #hoedan
Na drie succesvolle debatten waarin de bouw, water en zorg centraal stonden, is het vanavond tijd voor innovatie. Ofwel: Nederland Innovatieland. Een interessante gedachte, maar hoe krijgen we dat voor elkaar en hoe zorgen we dat we ook over dertig jaar nog een rol van betekenis spelen in de...
Lees verder

Zeeland heeft draagvlak voor kerncentrales
Provincies zijn verdeeld als het gaat om de mogelijke komst van nieuwe kerncentrales op hun grondgebied. Limburg, Flevoland, Overrijsel en Zuid-Holland zitten niet op een nieuwe kerncentrale te wachten, maar Zeeland staat wél positief tegenover het opwekken van kernenergie. 'In Zeeland is...
Lees verder

Nep-vaccins onderschept in Zuid-Afrika en China
Er zijn minstens twee partijen onderschept van een nep-vaccin tegen het coronavirus, meldt Interpol. Deze batches doken op in Zuid-Afrika en China. Verschillende verdachten zijn inmiddels gearresteerd.
Lees verder

Italië en EU blokkeren export vaccins naar Australië
Voor het eerst is de uitvoer van een vracht coronavaccins van AstraZeneca uit de EU tegengehouden. Een partij van 250.000 vaccins mag van Italië en de Europese Commissie niet naar Australië worden geëxporteerd, bevestigen Brusselse bronnen na berichtgeving door de Financial Times. 'Het is geen...
Lees verder

Amstel Gold Race gaat waarschijnlijk door
De kans is groot dat de Amstel Gold Race dit jaar gereden kan worden. De Nederlandse wielerklassieker werd vorig jaar nog tot tweemaal toe uitgesteld. Morgen hoopt de organisatie definitief duidelijkheid te krijgen of de editie van 2021 wel doorgaat.
Lees verder

EMA gaat Russisch Sputnik-vaccin beoordelen
De Europese medicijnwaakhond EMA gaat het Russische Sputnik-vaccin beoordelen. Het vaccin beschermt voor 92 procent, zo blijkt uit fase 3-studies. 'Sputnik is een beetje een apart geval geweest tot nu toe, maar het is een heel mooi vaccin' zegt moleculair viroloog Marjolein Kikkert van het LUMC...
Lees verder