maandag 8 maart 2021

Grootste illegale Chinese filmsite uit de lucht gehaald

Grootste illegale Chinese filmsite uit de lucht gehaald
Een van de grootste illegale Chinese filmsites Renren Yingshi bestaat niet meer. Vorige maand sloot de Chinese politie de servers.
Lees verder

Archief muziekprogramma Countdown op Youtube
De eigenaren van het beeldarchief van muziekprogramma Countdown zijn begonnen met het publiceren daarvan op YouTube.
Lees verder

Monitoringstechnologie en AI ingezet voor chronische ziekten
De Universiteit Twente gaat een groot Europees project RE-SAMPLE coördineren waarin monitoringstechnologie en kunstmatige intelligentie (AI) worden ingezet om COPD en comorbiditeit (twee of meer chronische aandoeningen) beter te begrijpen.
Lees verder

Westland krijgt 'grootste winkelplatform van Nederland'
Westland krijgt één grote webwinkel voor alle ondernemers in de regio. De gemeente Westland trekt daar 150.000 euro voor uit. […]
Lees verder

ByteDance (TikTok) in autonoom vervoer
ByteDance, moederbedrijf van TikTok, investeert in de Amerikaanse start-up QCraft, dat zich specialiseert in de ontwikkeling van autonoom vervoer.
Lees verder

Infographic: Partijprogramma's missen visie op rol overheid bij digitalisering
Wat mogen we op digitaal vlak van een nieuw kabinet verwachten? Wat zeggen de politieke partijen in hun programma's over digitalisering? NLdigital legde de programma's van de negen grootste partijen langs de meetlat. Conclusie: het ontbreekt vooral nog aan visie op de rol van de overheid zelf.
Lees verder

The Future of Work is er eerder dan gedacht. Wat nu?
Jaren van digitale transformatie gepropt in enkele maanden. The Future of Work is al tijden een hot topic, kwam afgelopen jaar ineens dichterbij en gaat sindsdien veel meer over zaken buiten het werk. 2021 wordt een transitiejaar, binnen en buiten tech. Wat kunnen we verwachten en waar vinden we houvast?
Lees verder

'Googles cookie-alternatief heel slecht idee'
Het tracken van internetgebruikers met cookies stopt binnenkort, maar Googles alternatief FLoC is geen verbetering. Het is enkel een andere vorm van persoonsgericht adverteren, vindt burgerrechtenorganisatie EFF.
Lees verder

Sextortion zwendel in de lift
Online beveiliger Avast waarschuwt voor de opkomende zwendel rond sextortion. Slachtoffers ontvangen mails waarin wordt wordt gedreigd met de vrijgave van compromitterende video's die stiekem gemaakt zouden zijn terwijl slachtoffers naar porno keken. Dat kan worden voorkomen door betaling van bitcoins.
Lees verder