donderdag 11 maart 2021

FNV start petitie om pakketbezorgers in dienst te nemen bij PostNL

FNV start petitie om pakketbezorgers in dienst te nemen bij PostNL
Woensdag, op de Dag van de Pakketbezorger, startte FNV met een petitie die PostNL oproept meer pakketbezorgers in vaste dienst te nemen. De vakbond heeft daarover met het postbedrijf afspraken gemaakt in de cao.
Lees verder

De omzet van post- en koeriersdiensten steeg afgelopen kwartaal met bijna 24 procent
De omzet van post- en koeriersdiensten steeg het afgelopen kwartaal met bijna 24 procent. Er  werden meer aankopen online gedaan, mede door de coronamaatregelen.
Lees verder

Parler keert niet terug in Apple App Store
Parler, ook wel de conservatieve Twitter genoemd, keert niet meer terug in de App Store van Apple. Volgens Bloomberg heeft Apple een verzoek hiertoe geweigerd.
Lees verder

E-commerce in Nederland in coronajaar naar 26,6 miljard euro
Nederlandse consumenten hebben in 2020 26,6 miljard uitgegeven bij webshops, een stijging van 7 procent vergeleken met een jaar eerder. Het totale aantal online aankopen steeg met 27 procent naar 335 miljoen.
Lees verder

Opnieuw afzeggingen voor MWC 2021
Na Ericsson hebben ook Sony, Oracle en Nokia laten weten dat zij niet deelnemen aan het Mobile World Congress in Barcelona eind juni. Daarmee dreigt eenzelfde domino-effect als een jaar geleden, toen de ene exposant na de andere afhaakte en MWC op het laatste moment werd geannuleerd.
Lees verder

Friends of Search 2021 pas in november
Brancheverenigingen DDMA en VIA schuiven de achtste editie van Friends of Search, het grootste searchcongres van de Benelux, door naar 16 november 2021. Ook wordt er dit jaar weer een Belgische editie georganiseerd in samenwerking met zusterorganisatie BAM op 17 november 2021 in The Egg in Brussel.
Lees verder

ABN: Coronacrisis geeft digitalisering mediabedrijven een boost
De coronacrisis heeft de digitale transformatie van mediabedrijven in een stroomversnelling gebracht, zo blijkt uit de Sectorprognose Technologie, Media & Telecom (TMT) 2021/2022 van ABN AMRO.
Lees verder

Facebook wil dat Amerikaanse rechtszaken van tafel gaan
Facebook wil dat de antitrustzaken van de Amerikaanse toezichthouder FTC en verschillende Amerikaanse staten worden geseponeerd. In een blogpost stelt Facebook dat de rechtszaken ongegrond zijn.
Lees verder

ACM: website mag keuzeoptie niet vooraf aanvinken
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft New Retail Company, het bedrijf achter de website PlatteTV.nl aangesproken op het vooraf aanvinken van een keuzeoptie.
Lees verder