dinsdag 2 maart 2021

ABN: Corona zorgt voor tweedeling in retail; online platforms blijven terrein winnen

ABN: Corona zorgt voor tweedeling in retail; online platforms blijven terrein winnen
ABN AMRO verwacht dat online platforms sterk blijven groeien als gevolg van de grote behoefte aan gemak en lage prijzen. Zo zijn in 2020 de online verkopen met 35,8 procent gestegen en dit jaar wordt een groei van 20 procent verwacht.
Lees verder

Koers Zoom omhoog na gunstige vooruitzichten
De koers van het aandeel Zoom is maandag flink gestegen nadat het Amerikaanse bedrijf een omzet voorspelde van tussen de 900 miljoen en 905 miljoen dollar. Analisten hadden op minder gerekend.
Lees verder

Dertig miljoen euro voor supermarkt-app Crisp
De Nederlandse supermarkt-app Crisp haalt dertig miljoen euro venture capital op om zijn groei te versnellen.
Lees verder

'Onderwijs software Google niet veilig genoeg'
Onderwijsministers Van Engelshoven en Slob raden het gebruik van Google Workspace en Google Workspace for Education (voorheen G Suite for Education) ten zeerste af, zo schrijven ze in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Budbee lanceert shopping-app
Budbee publiceert een app om mee te shoppen bij aangesloten winkeliers. Het techbedrijf laat de gebruiker daarnaast ook het bezorgen van pakketjes qua tijd nauwkeurig regelen.
Lees verder

Instagram lanceert Live Rooms
Instagram heeft de nieuwe functie Live Rooms uitgerold. Het was al mogelijk om via Instagram met twee mensen tegelijk te streamen, nu lukt dat ook met vier mensen.
Lees verder

bol.com sluit deuren voor particuliere verkopers
Bol.com stopt per 3 mei 2021 met de mogelijkheid voor particulieren om tweedehands boeken, muziek en films te verkopen. Het platform zal enkel nog bruikbaar zijn voor professionele handelaren.
Lees verder

Zalando test duurzaam bezorgen met Fietskoeriers.nl
Zalando is in Amersfoort, Nijmegen, Arnhem en Zwolle een samenwerking gestart met de Nederlandse bezorgdienst Fietskoeriers.nl. De fietskoeriers bezorgen de pakketjes van Zalando tussen 17.00 en 22.00 met bakfietsen.
Lees verder

Oudgediende Worldpay wordt nieuwe CEO Mollie
Shane Happach wordt per 1 april aanstaande de nieuwe CEO van het Nederlandse, internationaal werkende betaalbedrijf Mollie.
Lees verder