dinsdag 9 maart 2021

95,5 miljard euro EU-financiering beschikbaar voor onderzoek en innovatie

95,5 miljard euro EU-financiering beschikbaar voor onderzoek en innovatie
Nederlandse innovatieve ondernemers en onderzoekers kunnen tot en met 2027 een beroep doen op financiering vanuit het nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Dat is gericht, met actieve ondersteuning vanuit het kabinet, op bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe technologie├źn voor maatschappelijke uitdagingen op thema's als digitalisering, zorg, mobiliteit en de energietransitie. Komend voorjaar gaat het EU-programma van in totaal 95,5 miljard euro open.
Lees verder

IAB Europa schrikt van Googles trackerblokkade
De Europese reclame- en uitgeefbranche hangt in de gordijnen over Googles aankondiging om helemaal geen trackers meer toe te staan in zijn browser Chrome.
Lees verder

Google maakt boekinglinks hotels gratis
Hotels en reissites die voor hotelboekingen vanuit Google doorverwijzen naar boekingsites hoeven daar niet meer voor te betalen.
Lees verder

Recordcijfers voor DHL Groep
Pakketvervoerder DHL sluit een naar eigen zeggen 'exceptioneel jaar' af, waarin de omzet 5,6 procent steeg naar 66,8 miljard euro. De groei was volledig toe te schrijven aan e-commerce. De operationele winst groeide met 17,4 procent naar 4,8 miljard.
Lees verder

Toelatingseisen Mobile World Congress verscherpt
De organisatoren van het Mobile World Congress in Barcelona hebben strengere richtlijnen opgesteld voor beurs die deze zomer wordt gehouden. Het wordt een van de eerste grote fysieke techbeurzen van 2021.
Lees verder

Admanager verandert naam in Inhousing.agency
Adviesbureau Admanager maakt vandaag bekend zijn naam te veranderen in Inhousing.agency. Het bedrijf ziet toenemende vraag naar complete ondersteuning van inhouse marketing past na zijn activiteiten ook de naam erop aan.
Lees verder

Veel speculaties over nieuwe producten Apple
Zeker is het allerminst, maar er wordt druk gespeculeerd over de lancering van nieuwe producten van Apple op 23 maart. Of dat gebeurt in de vorm van een online presentatie of een persbericht is nog onduidelijk.
Lees verder

Picnic gaat nu ook bezorgen in Lansingerland
Picnic breidt uit naar Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Bergschenhoek (gemeente Lansingerland) en Pijnacker. Ruim 30.000 huishoudens in die plaatsen kunnen zich inschrijven en hun boodschappen voortaan gratis thuisbezorgd krijgen.
Lees verder

TU Delft lanceert Tech for Health
De TU Delft met is Tech for Health gestart voor het verbeteren en toekomstbestendig maken van de Nederlandse gezondheidszorg. Onderzoek waarbij vaak wordt samengewerkt met medische instituten zoals het Erasmus MC in Rotterdam en LUMC in Leiden.
Lees verder