maandag 1 februari 2021

Wegen op veel plekken spekglad door ijzel

Wegen op veel plekken spekglad door ijzel
In het noorden en midden van Nederland is vannacht en vanochtend kans op gladheid. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd in de provincies Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel, Friesland en Drenthe vanwege 'verraderlijke gladheid door ijzel'.
Lees verder

Rijk geeft 43 miljard meer uit dan er binnenkomt
Het afgelopen jaar heeft de Rijksoverheid 43 miljard euro meer uitgegeven dan er binnenkwam. En dat maakt dat de totale overheidsschuld nu uitkomt op 379 miljard euro, blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

'Rusland en China staan klaar om in vaccinatiegat te duiken'
AstraZeneca levert de Europese Unie in februari en april niet 31 miljoen, maar 40 miljoen van de afgesproken 80 miljoen doses van zijn coronavaccin. De leveringen beginnen bovendien een week eerder dan gepland, zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Maar voor Rusland en...
Lees verder

Juridische strijd tegen biomassacentrale van start
In Diemen moet de grootste biomassa-warmtecentrale van Nederland komen. Maar inmiddels is er vooral heel veel kritiek. Niet alleen actiegroepen, maar ook het Planbureau voor de Leefomgeving en de SER zijn steeds kritischer op het verbranden van biomassa. Vandaag start de rechtszaak die misschien...
Lees verder

Merkel mikt op gunstig effect vaccinatietop
Niet alleen de Nederlandse vaccinatiecampagne laat te wensen over. Ook in Duitsland verloopt het verre van vlekkeloos. Om de grootste problemen aan te pakken roept bondskanselier Angela Merkel de deelstaatpremiers bijeen voor een speciale vaccinatietop'.
Lees verder

Capgemini meldt zich op pensioenmarkt
Capgemini stort zich op de Nederlandse pensioenmarkt. Het IT-bedrijf denkt dat de kosten van pensioenfondsen fors omlaag kunnen, schrijft het FD. De eerste klant, het vrij grote pensioenfonds Detailhandel, heeft zich in januari bij Capgemini aangesloten.
Lees verder

Werkgevers: Maak arbeidsovereenkomsten flexibeler
Arbeidsvoorwaarden staan de crisisaanpak van bedrijven in de weg en dus is het hoog tijd voor een flexibilisering van de cao. Dat schrijven werkgeversorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en AWVN in de nieuwe cao-nota. Volgens hen zijn pijnlijke maatregelen, zoals een nullijn, onvermijdelijk.
Lees verder

'Morgen nog geen besluit over verlenging avondklok'
Het kabinet zal morgen naar alle waarschijnlijkheid nog niet bekendmaken of de avondklok na 9 februari verlengd wordt. Dat melden bronnen aan BNR. Formeel loopt de avondklok in de ochtend van 10 februari af, maar het kabinet kan er in overleg met de Tweede Kamer voor kiezen om die termijn te...
Lees verder

Winkels mogen mogelijk open voor afhalen
Winkels mogen vanaf volgende week loketten openen, waar je bestellingen kan afhalen. Dat meldt het FD op basis van ingewijden. Klanten kunnen dan online een bestelling plaatsen, en die ophalen in de winkel.
Lees verder

Opening scholen: voor de één een opluchting, voor de ander zorg
Het lekte dit weekend al uit en het kabinet heeft het inmiddels officieel besloten: volgende week maandag gaan de basisscholen weer open. Voor de één een opluchting, en voor de ander juist reden tot zorg.
Lees verder

Leger pleegt staatsgreep in Myanmar
Het leger van Myanmar heeft in de nacht van zondag op maandag een staatsgreep gepleegd. De militairen hebben de macht in het land overgedragen aan opperbevelhebber Min Aung Hlaing.
Lees verder

Experts: Overheid moet ingrijpen bij overgewicht
Als we zo doorgaan, heeft in 2040 twee derde van de Nederlanders overgewicht. Daarom onderzocht een team experts wat de overheid daartegen kan doen. De kern: de overheid moet een gezond eetpatroon afdwingen.
Lees verder