zaterdag 27 februari 2021

Van Dissel: Handen wassen voorkomt terugdraaien versoepelingen

Van Dissel: Handen wassen voorkomt terugdraaien versoepelingen
Het is belangrijk dat Nederland zich beter aan de basismaatregelen gaat houden, want anders ontstaat de kans dat de komende versoepelingen weer teruggedraaid moeten worden. Dat zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel in gesprek met BNR.
Lees verder

Coronacrisis nekt jonge ondernemers
De coronacrisis heeft een enorme impact op de mentale gezondheid van jonge ondernemers. Dat laten ondernemersvereniging ONL en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf weten aan BNR.
Lees verder

Parijs wil op eigen houtje lockdown instellen
Het stadsbestuur van Parijs wil zelf voor drie weken een totale lockdown instellen. Met de 'halfslachtige maatregelen van de regering' kunnen ze niet uit de voeten, zegt wethouder Gregoire.
Lees verder

VS bombardeert Iran-milities in Syrië
De Verenigde Staten hebben aan Iran gelieerde milities in Syrië gebombardeerd. De eerste militaire actie van president Biden is een vergelding voor een raketaanval in het Iraakse Erbil waarbij een voor de Amerikanen werkende militair omkwam.
Lees verder

Baudet: Er is géén post-coronatijd
Optimisme voert weer de boventoon, bij het recent door interne strubbelingen geplaagde Forum voor Democratie. Er waren wat 'spelerswissels' voor nodig, maar met een 'supersterk team' dendert Thierry Baudet met 'ontzettend veel kracht, energie en zin' richting Tweede Kamerverkiezingen.
Lees verder

Viruswaarheid verliest hoger beroep avondklok
Het kabinet heeft de juiste weg bewandeld bij het instellen van de avondklok. Het gerechtshof in Den Haag veegde een eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter van 16 februari van tafel.
Lees verder

Economie, duurzaamheid en zorg belangrijkste thema's voor kiezers
Economie, duurzaamheid en zorg zijn de belangrijkste thema's bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van Advieskeuze.nl. onder 1.500 consumenten in het woondomein. Ook blijkt dat een groot deel van de deelnemers nog niet zeker weet wat zij 17 maart gaan stemmen.
Lees verder

RIVM stelt sterftecijfer corona bij
Het RIVM heeft zijn schatting van sterftecijfer van corona bijgesteld van 1,3 procent naar ergens tussen de 1 en 1,3 procent. Dat klinkt als een detail, maar het kan een verschil van duizenden sterfgevallen opleveren.
Lees verder

Terrassen nog tot zeker 8 maart dicht
De terrassen blijven sowieso dicht tot 8 maart en horecazaken die wel open gaan, kunnen op een boete rekenen, zeggen de ministers Ferd Grapperhaus en Hugo de Jonge na de wekelijkse ministerraad. Zij praten maandag met de burgemeesters van de Veiligheidsregio's over mogelijke versoepelingen - na de...
Lees verder

'Economische schade retail is disproportioneel'
De branchevereniging INretail stapt naar de rechter om een heropening van de winkels af te dwingen. Het is gewoonweg niet verantwoord om nog langer te wachten, zegt directeur Jan Meerman. INretail blijft nadrukkelijk in contact staan met het kabinet, maar de economische schade is wat hem betreft...
Lees verder

Honderden ondernemers gebukt onder 'wurgkredieten' ABN Amro
Honderden ondernemers zijn niet meer in staat om de forse rentes over hun ondernemerskrediet van ABN Amro te betalen. Van de beloofde rentestop in verband met de coronacrisis komt in de praktijk bitter weinig terecht. Het gaat om al jaren lopende ondernemerskredieten die door deskundigen als...
Lees verder

'Vaccins lijken ook verspreiding goed te remmen'
De grootschalige vaccinaties in met name Israël en het Verenigd Koninkrijk wijzen erop dat ze niet alleen beschermen tegen Covid-19, maar ook de verspreiding van het virus enorm verminderen. Dat zegt Roel Coutinho, epidemioloog en oud-directeur het RIVM, in BNR De Wereld.
Lees verder