dinsdag 9 februari 2021

SURF en Lenovo bouwen supercomputer

SURF en Lenovo bouwen supercomputer
SURF, de ICT-coƶperatie van onderwijs en onderzoek, gaat met Lenovo een nieuwe nationale supercomputer te bouwen. De supercomputer geeft het wetenschappelijk onderzoek in Nederland nog meer rekenkracht.
Lees verder

'Ook Europa wil Facebook, Google laten betalen voor nieuws'
Er gaan stemmen op in het Europees Parlement om techgiganten te laten betalen voor het gebruik van de kopij van online nieuwsuitgevers. Hiermee slaat Europa een pad in dat Australiƫ reeds bewandelt.
Lees verder

TikTok begint uitrol van e-commercefuncties
De populaire app TikTok wil komend jaar e-commercefuncties gaan toevoegen. Makers van filmpjes kunnen linken naar producten op externe websites en geld verdienen als dat daadwerkelijk tot transacties leidt.
Lees verder

Coop Supermarkten lanceert nieuwe website
Coop Supermarkten lanceert vandaag een geheel vernieuwde en naar eigen zeggen toekomstbestendige website.
Lees verder

Pornhub treedt op tegen illegale content
Pornhub neemt extra stappen tegen illegale content op de website. Het schakelt hiervoor een externe partij in.
Lees verder

Jeroen Trappers terug als CTO bij icapps
Het Antwerpse digitale bureau icapps stelt Jeroen Trappers aan als nieuwe chief technology officer. Hij volgt Wouter Martens op, die zich zal toeleggen op Mr. Watts, een startup die zich richt op AR en Microsoft HoloLens.
Lees verder

Icecat accepteert betalingen in bitcoin
Technologiebedrijf Icecat laat zijn klanten vanaf nu ook afrekenen in bitcoin of een van zes andere cryptomunten.
Lees verder

Cijfers Twitter beter dan verwacht, wel verlies over 2020
Twitter zag het aantal dagelijks actieve gebruikers in het vierde kwartaal met 27 procent toenemen naar 192 miljoen. Die toegenomen aandacht als gevolg van de Amerikaanse verkiezingen en COVID 19 vertaalde zich ook in een 28 procent hogere omzet van 1,29 miljard dollar.
Lees verder

Lyft ziet herstel, maar verliezen nemen toe
Uber rivaal Lyft leverde in het vierde kwartaal fors in als gevolg van de coronapandemie. Een jaar geleden werd nog ruim 1 miljard omzet gedraaid, afgelopen kwartaal iets meer dan de helft, 569 miljoen. De resultaten waren wel beter ten opzichte van het derde kwartaal een ook beter dan de verwachting van analisten.
Lees verder