dinsdag 9 februari 2021

René Nijhuis in directie Onetomarket

René Nijhuis in directie Onetomarket
René Nijhuis is per 1 februari toegetreden tot de directie van Onetomarket is wordt daar verantwoordelijk voor strategie en innovatie.
Lees verder

Nederlander online op zoek naar slee
Nederlanders zijn de afgelopen dagen bij Marktplaats massaal op zoek gegaan naar slee. Dagelijks werd het woord gemiddeld zo'n 90.000 keer in de zoekbalk ingetikt. Met een piek op vrijdag 5 februari met 213.000 keer.
Lees verder

Hyundai-Kia: geen gesprekken over auto Apple
Beleggers reageerden maandag teleurgesteld op het nieuws van twee Zuid-Koreaanse automakers dat er geen gesprekken (meer) worden gevoerd met Apple over de ontwikkeling van zelfrijdende elektrische auto's.
Lees verder

Sociale audioapp Clubhouse al weer dicht in China
De sociale audioapp Clubhouse trekt massa's nieuwe gebruikers van het vasteland van China aan, ondanks conversaties over mensenrechten, nationale identiteit en andere gevoelige onderwerpen.
Lees verder

Nederlanders voorzichtiger met persoonlijke gegevens op internet
Van de internetgebruikers van 12 jaar of ouder geeft 90 procent aan in 2020 maatregelen te hebben genomen om persoonlijke gegevens op internet te beschermen. In 2016 was dat 79 procent. Dat blijkt uit de resultaten van de enquête ICT-gebruik van huishoudens en personen die jaarlijks door het CBS wordt afgenomen.
Lees verder

Bitcoin in Azië naar 47.000 dollar na miljardenaankoop Tesla
Bitcoin bereikte dinsdag op Aziatische markten een waarde van 47.000 dollar nadat autofabrikant Tesla van Elon Musk voor 1,5 miljard dollar (1,2 miljard euro) aan bitcoins kocht.
Lees verder

Diakonessenhuis start thuismonitoring coronapatiënten
Het Diakonessenhuis gaat coronapatiënten zoveel mogelijk thuis monitoren. Deze patiënten kunnen daardoor eerder naar huis.
Lees verder

'Overheid moet sturen op duurzame digitalisering'
In zijn vandaag gepresenteerde advies 'Digitaal duurzaam' concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) dat de overheid de digitale wereld moet aanwenden om duurzaamheid te bevorderen. Ook moeten digitale platforms op duurzaamheid kunnen worden aangesproken.
Lees verder

Australische Groenen willen publieke zoekmachine
De Australische Groene Partij heeft de regering Morrison gevraagd om te onderzoeken of Australie niet een eigen zoekmachine kan ontwikkelen nu Google zich vanwege de omstreden mediawet wil terugtrekken.
Lees verder