vrijdag 19 februari 2021

Kindermodus in Edge browser Microsoft

Kindermodus in Edge browser Microsoft
Microsoft heeft een nieuwe Kids Modus voor zijn nieuwe Edge-browser gelanceerd. Die is bedoeld om de surfervaring veiliger te maken voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
Lees verder

NRC zet timestamps nieuwsverhalen in blockchain
NRC is de eerste grote nieuwsuitgever in Nederland die de timestamps van zijn nieuwsverhalen vastlegt in blockchain. Het doel is de betrouwbaarheid richting onder meer zoekmachines te vergroten.
Lees verder

Consumentenbond: coulanceregelingen bankspoofing kunnen beter
De Consumentenbond vindt dat de huidige coulanceregelingen met betrekking tot bankspoofing te vrijblijvend is. Bij bankoplichting moet het uitgangspunt zijn: vergoeden, tenzij. Dat betekent dat schade altijd wordt gecompenseerd, tenzij de gedupeerde overduidelijk iets te verwijten valt.
Lees verder

PostNL test de komende weken 'niet-thuis voorkeur'
In een viertal bezorggebieden in Nederland zijn consumenten deze week uitgenodigd om een 'niet-thuis voorkeur' in hun PostNL-account in te stellen. Er kan gekozen worden voor bezorging bij de buren, bij een PostNL-punt óf op een afgesproken plek rondom het bezorgadres.
Lees verder

Android 12 Developer Preview 1 nu beschikbaar
Google heeft donderdag de eerste ontwikkelaarsversie van Android 12 uitgebracht. De grote Android-update verschijnt pas later dit jaar.
Lees verder

Draadloze Xbox-headset
Microsoft betreedt de markt van gaming headsets met de nieuwe Xbox Wireless Headset, een draadloze koptelefoon.
Lees verder

Amerikaanse hoorzitting over desinformatie
Mark Zuckerberg van Facebook, Sundai Pichai van Alphabet (moederbedrijf van Google) en Jack Dorsey van Twitter moeten op 25 maart opnieuw voor het Amerikaanse Congres verschijnen, dit keer vanwege de mis- en desinformatie op de platforms.
Lees verder

Misstanden incassosector aangepakt
Malafide incassobureaus die consumenten onder druk zetten om rekeningen te betalen van aanbiedingen waarmee ze telefonisch of online akkoord zouden zijn gegaan worden flink aangepakt. Minister Dekker voor Rechtsbescherming diende donderdag een wetsvoorstel in bij de Tweede Kamer dat een incassoregister regelt en kwaliteitseisen stelt.
Lees verder

MediaMonks sluit aan bij Amazons Climate Pledge
S4 Capital, het moederbedrijf van MediaMonks, sluit aan bij het internationale initiatief The Climate Plegde. Het bedrijf wil branchegenoten uit de creatieve en marketingbranche laten zien hoe een Co2-neutraal bedrijf te worden.
Lees verder