maandag 15 februari 2021

Facebook gaat aanbod politiek nieuws temperen

Facebook gaat aanbod politiek nieuws temperen
Facebook gaat minder politiek nieuws tonen op zijn tijdlijn. Daarmee wil het netwerk tegemoet komen aan wensen van gebruikers.
Lees verder

Europese privacywaakhond knaagt aan macht platformen
De Europese privacywaakhond EDPS wil dat reclame verboden wordt die is gebaseerd op tracking van profieldata. Bovendien pleit het voor een zekere technische interoperabiliteit tussen grote platformen als Facebook en Google.
Lees verder

Forum voor Democratie grootste politieke online adverteerder
Forum voor Democratie (FvD) heeft sinds september 2020 bijna 80.000 euro uitgegeven aan 299 Facebook-advertenties. Het budget op de profielensite is groter dan dat van CDA, VVD, SP en GroenLinks samen. Op Google voert enkel D66, qua reclame-activiteiten, een serieuze strategie met budget.
Lees verder

100 miljoen mensen dragen Apple Watch, mogelijk concurrentie Facebook
Zeker 100 miljoen mensen dragen een Apple Watch. Hoewel Apple zelf geen cijfers vrijgeeft, schat analist Neil Cybart dat vorig jaar minstens 30 miljoen nieuwe horloges zijn verkocht. Dat zijn meer Apples Watches dan Apple verscheepte in de jaren 2015, 2016 en 2017.
Lees verder

Infographic: de tijdlijn van streaming
Streaming is tegenwoordig aardig main stream geworden, maar kent een lange voorgeschiedenis die ooit begon met Netflix in 2007, gevolgd door onder meer Hulu en Roku. Deze tijdlijn begint in 2010 met de opkomst van de slimme (internet) televisies.
Lees verder

Hands-on: Samsung Galaxy S21 5G
Nog nooit was Samsung zo vroeg met de introductie van zijn nieuwste topmodellen smartphones. Eind januari lag de nieuwe Galaxy S21 serie al in de winkel. Een eerste impressie van het instapmodel.
Lees verder

Qualcomm maakt bezwaar tegen overname chipontwerper
Qualcomm, de belangrijkste leverancier van processoren voor Android smartphones, maakt bezwaar tegen de voorgenomen overname van Arm Holdings door Nvidia voor 40 miljard dollar.
Lees verder

'Winkels moeten open, click & collect zorgt voor onvoldoende omzet'
Brancheorganisatie INretail houdt komende periode rekening met een snelle stijging van het aantal faillissementen in de detailhandel. Dat kan een halt worden toegeroepen door op 3 maart winkels weer te openen, zo schrijft de organisatie.
Lees verder

Consumentenbond waarschuwt voor dubieuze vakantiebemiddelaar Travelance
De Consumentenbond waarschuwt voor Travelance. Volgens klagers doet deze dubieuze vakantiebemiddelaar telefonisch een onduidelijk aanbod, waarna onverwacht een rekening volgt. […]
Lees verder