zaterdag 20 februari 2021

68 buitenlandse IT bedrijven vestigden zich in 2020 in Nederland

68 buitenlandse IT bedrijven vestigden zich in 2020 in Nederland
Niet minder dan 68 buitenlandse IT bedrijven hebben zich in 2020 in Nederland gevestigd. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Invest in Holland en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het agentschap voor buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).
Lees verder

Ook Canada overweegt 'nieuwsbelasting' voor sociale media
Canada wordt na Australiƫ mogelijk het volgende land dat Facebook wil laten betalen voor nieuwsinhoud.
Lees verder

Meer dan acht miljoen downloads voor Clubhouse
Alleen te downloaden op uitnodiging en enkel beschikbaar voor iOS: de audiochatapp Clubhouse. Ondanks de beperkingen mag de ontwikkelaar zich verheugen met enorme interesse. De downloadteller stond op 16 februari op 8,1 miljoen.
Lees verder

Dropbox over half miljard omzet
Dropbox genereerde in het vierde kwartaal voor het eerst meer dan 500 miljoen dollar aan verkopen. Het aantal betalende gebruikers steeg met een miljoen tot 15,5 miljoen.
Lees verder

Just Eat Takeaway.com breidt kantoorruimte in Amsterdam uit
Just Eat Takeaway.com breidt zijn kantoorruimte in Amsterdam uit. Tegen het einde van 2021 neemt het bedrijf zijn intrek in een nieuwe locatie aan de Piet Heinkade.
Lees verder

Nothing neemt merknaam Essential over
Er lijkt toch nog wat te gaan gebeuren met de merknaam Essential, die gebruikt werd voor het bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin. OnePlus-medeoprichter Carl Pei heeft het merk gekocht voor zijn nieuwe bedrijf Nothing.
Lees verder

Opera start fintech in Spanje
Opera, het bedrijf achter de gelijknamige browser, is in Spanje een nieuwe fintech Dify begonnen. Gebruikers krijgen een virtuele betaalkaart van MasterCard waarmee ze producten zoals die van Nike kunnen betalen.
Lees verder

Australiƫ weer in gesprek met Facebook na nieuwsboycot
Het zit Australiƫ toch niet lekker dat Facecook de toegang tot nieuwsartikelen heeft geblokkeerd. Dit weekend worden de gesprekken met het bedrijf hervat, zo meldde de Australische premier Scott Morrison.
Lees verder

Infographic: Op weg naar een quantumbrein
Een intelligent materiaal dat leert door zichzelf fysiek te veranderen, net zoals het menselijk brein, kan de basis vormen van een compleet nieuwe generatie energiezuinige computers.
Lees verder