donderdag 14 januari 2021

Provincies zoeken naar invulling van toezicht op digitale toegankelijkheid van gemeenten

Provincies zoeken naar invulling van toezicht op digitale toegankelijkheid van gemeenten
De meeste Nederlandse provincies weten nog niet hoe zij toezicht gaan houden op de digitale toegankelijkheid van websites en apps van gemeenten. Provincie Limburg heeft als enige aangegeven te zijn gestart met het toezicht. Dat blijkt uit onderzoek van studenten van hogeschool Windesheim uit Zwolle in opdracht van het bureau Knop. Elf provincies hebben aan het onderzoek meegewerkt.
Lees verder

Nederlander wil meer grip op persoonlijke gegevens
Bijna negentig procent van de Nederlanders wil meer controle over wie welke data over hen verzamelt. Tweederde zegt daar totaal geen grip op te hebben, al wordt datagrazen op zich niet direct als iets schadelijks ervaren. Men vindt zijn vingerafdruk meer privé dan digitale sporen.
Lees verder

Nieuw videoplatform rond duurzame buitenactiviteiten
Het nieuwe Nederlandse sociale netwerk Follow zal in april live gaan in Europa. Dat heeft het Amsterdamse bedrijf bekend gemaakt op CES 2021.
Lees verder

'Grote veranderingen mobiele reclame in 2021'
Mobiel adverteren zal in 2021 sterk veranderen vanwege aangescherpte privacyregels in iOS14. Adverteerders zullen meer aandacht besteden aan de first time user experience en early user flow optimization.
Lees verder

Dropbox schrapt ruim 300 banen
Opslagbedrijf Dropbox heeft aangekondigd dat het zijn wereldwijde personeelsbestand met ongeveer 11 procent gaat verminderen, omgerekend zo'n 315 banen.
Lees verder

Parler keert mogelijk niet meer terug, permanente ban Trump op Snapchat
Microblogplatform Parler, dat geliefd is onder de aanhangers van scheidend president Donald Trump, komt mogelijk niet meer terug, zo heeft topman John Matze woensdag gezegd.
Lees verder

Deutsche Telekom met alternatief voor Amerikaanse clouds
Deutsche Telekom gaat een samenwerking aan met Nextcloud zodat bedrijven een open source, privacyveilige cloudomgeving kunnen afnemen.
Lees verder

Een derde van de Amerikanen leest nieuws op Facebook
Ongeveer een derde van de Amerikanen krijgen hun nieuws van Facebook, zo blijkt uit een nieuwe studie van Pew Research Center.
Lees verder

52 miljoen euro groeigeld voor bezorgdienst Budbee
Het Zweedse technologiebedrijf Budbee, gespecialiseerd in het bezorgen van pakketjes voor webwinkels, haalt meer dan vijftig miljoen euro venture capital op.
Lees verder