dinsdag 12 januari 2021

Parler naar de rechter vanwege Amazon boycot

Parler naar de rechter vanwege Amazon boycot
Het sociale platform Parler, een conservatieve Twitter, heeft Amazon voor de rechter gesleept. Parler draaide tot maandag in de cloud van Amazon, maar dat bedrijf zegt dat de voorwaarden zijn geschonden en heeft het platform uit de lucht gehaald.
Lees verder

Slechts één demonstrant op anti-Twitter protest
Slechts één demonstrant is maandag komen opdagen op het anti-Twitter protest in San Francisco dat via sociale media was aangekondigd. De politie had het overigens verlaten hoofdkantoor gebarricadeerd met hekken en er was extra bewaking ingehuurd.
Lees verder

Conservatieve 'Twitters' hebben het financieel lastig
Donald Trump heeft in het verleden al vaker geïnformeerd over alternatieve sociale platforms om zijn boodschappen te verkondigen, maar heeft het advies om over te stappen naar Parler in de wind geslagen.
Lees verder

Mozilla houdt 'taalwestrijd' tussen Friezen en Hollanders
Mozilla Common Voice houdt komend weekend een 'taalwedstrijd' tussen Friezen en Hollanders. Het doel is om het taalcorpus van Mozilla uit te breiden los van, bijvoorbeeld, Google-technologie. Ieder kan meedoen en deelname kost zoveel tijd als belangstellenden willen gunnen.
Lees verder

Nevada loopt 291 miljoen dollar mis door virtuele CES
De Amerikaanse staat Nevada loopt honderden miljoenen dollars aan inkomsten mis nu de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las […]
Lees verder

'Constant bereikbaar zijn voor werk slecht voor welzijn'
Continu bereikbaar zijn via digitale media heeft een negatief effect op het welzijn van mensen. Ze worden minder fit wakker en voelen zich minder actief, ontspannen en opgewekt. Dat blijkt uit onderzoek van professor Claartje ter Hoeven van Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.
Lees verder

Sterke stijging QR betalingen
Volgens Juniper Research zal het aantal gebruikers dat betaalt via QR codes de komende jaren fors groeien naar 2,2 miljard in 2025 tegen 1,5 miljard in 2020.
Lees verder

'Maaltijdbezorging grote winnaar van coronacrisis'
Maaltijd- en boodschappenbezorging zijn de twee grote winnaars van de coronacrisis. In 2020 groeide de totale bezorgmarkt met 43,1 procent ten opzichte van 2019. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN).
Lees verder

T-Mobile kiest voor qontent matters als contentbureau voor T-Mobile, Tele2 en Ben
T-Mobile Nederland heeft na een pitch gekozen voor qontent matters als nieuwe contentpartner. Het bureau uit Amsterdam gaat aan de slag voor de merken T-Mobile, Tele2 en Ben.
Lees verder