dinsdag 26 januari 2021

Nieuw leiderschap voor HEMA

Nieuw leiderschap voor HEMA
De definitieve overname van HEMA zal naar verwachting in de week van 1 februari plaatsvinden. De benodigde goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor de overname van HEMA is verleend. Ook heeft de Ondernemingsraad van HEMA een positief advies gegeven over de voorgestelde kapitaalstructuur. Een dezer dagen wordt ook het definitieve besluit van de Europese Commissie verwacht.
Lees verder

Mogelijk Ierse megaboete voor WhatsApp
Berichtenapp WhatsApp van Facebook zou een boete tot 50 miljoen euro kunnen krijgen wegens overtredingen van de regels voor gegevensbescherming van de Europese Unie, aldus bronnen van POLITICO. WhatsApp zou niet transparant genoeg zijn geweest over de wijze waarop het gebruikersgegevens verwerkt.
Lees verder

Kamer stemt vandaag over invoering opt-in telemarketing
De Tweede Kamer stemt vandaag over de invoering van opt-in telemarketing. Personen mogen voortaan alleen gebeld worden voor commerciële, charitatieve en ideële doeleinden als ze daar expliciet toestemming voor hebben gegeven of als er al een klantrelatie is.
Lees verder

Spotify biedt podcastadverteerders meer opties
Spotify gaat zijn podcastadvertenties optimaliseren. Daarbij krijgen adverteerders ook inzicht in de impact van hun advertenties.
Lees verder

Amazon opent delivery station in Rozenburg-Schiphol
Amazon opent een nieuw zogeheten delivery station in Rozenburg-Schiphol. Pakketten worden vanaf bestaande Europese magazijnen en sorteercentra van Amazon, in bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland, naar het delivery station verzonden en daar in bestelauto's geladen om dan te worden bezorgd bij klanten in Amsterdam en omgeving.
Lees verder

Reisbranche vreest voucherellende
Online reisorganisaties moeten na maart vermoedelijk enorm veel geld terugbetalen aan consumenten. De eerste reisvouchers die sinds het begin van de coronacrisis zijn uitgegeven en bedoeld waren om een lastige periode te overbruggen, verlopen half maart en veel consumenten stellen hun vakantieplannen opnieuw uit.
Lees verder

Kennispark Twente wordt innovatiedistrict
In Enschede is het plan gepresenteerd om Kennispark Twente van een bedrijventerrein te transformeren naar een innovatiedistrict waar wonen, werken en ontmoeten centraal staan. Hierbij worden het Business & Sciencepark en de campus van Universiteit Twente tot één geheel samengesmeed.
Lees verder

Belgische klachten rond privacy verdubbeld
De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft vorig jaar 708 klachten en bemiddelingsverzoeken ontvangen, dubbel zoveel als in 2019.
Lees verder

Steeds minder Nederlanders hebben behoefte aan live tv
Het aantal Nederlanders dat geïnteresseerd is in live tv kijken is tussen januari en september 2020 gedaald van 46 procent naar 41 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
Lees verder