maandag 11 januari 2021

'Geen strengere maatregelen na volgende week'

'Geen strengere maatregelen na volgende week'
De lockdown wordt zeer waarschijnlijk wel verlengd, maar er komen géén strengere maatregelen, zoals een avondklok of sluiting van hotels en vakantieparken. Dat zegt een bron rond het kabinet tegen BNR.
Lees verder

Klaver zegt vertrouwen in kabinet op
Het hele kabinet moet aftreden wegens het snoeiharde rapport over de toeslagenaffaire, vindt GroenLinks-leider Jesse Klaver. 'Aftreden is ook schuld bekennen. Dat is echt belangrijk naar alle slachtoffers toe.'
Lees verder

Groot deel auto's met keyless entry onvoldoende beveiligd
Tweederde van de door Kiwa SCM gekeurde auto's met een keyless entry-systeem zijn niet goed genoeg beveiligd tegen diefstal. De keuringsinstantie adviseert autobezitters aanvullende maatregelen te treffen.
Lees verder

Liveblog | 'Lockdown met drie weken verlengd, wel extra steun'
De lockdown vanwege de coronamaatregelen wordt vrijwel zeker met drie weken verlengd, melden ingewijden. En voor bepaalde sectoren wordt het financiële steunpakket uitgebreid.
Lees verder

Transitievergoeding vaker onbetaalbaar
Steeds meer bedrijven kunnen de transitievergoeding voor ontslagen werknemers niet meer betalen. Dat bevestigen Koninklijke Horeca Nederland, juridisch dienstverlener DAS en Ondernemend Nederland aan BNR. 'Van een kale kip kun je geen veren plukken.'
Lees verder

'Kleine lettertjes Brexit-akkoord breken bedrijven op'
Sommige Nederlandse en andere Europese bedrijven zijn opgehouden Bitse klanten te bevoorraden, vanwege extra kosten en administratieve rompslomp, maar de winkels in het VK hebben nog weinig tekorten en het vrachtverkeer aan de grenzen loopt soepel.
Lees verder

Bouwondernemers veel positiever over 2021
Ondernemers in de bouw verwachten een goed jaar. Ondanks de coronacrisis zijn er geen omzetdaling of grote ontslagrondes in zicht, blijkt uit de halfjaarlijkse monitor van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Alleen de zorgen over stikstof staan nog recht overeind, blijkt uit de enquête,...
Lees verder

INretail: 25 procent ondernemers op rand faillissement
Nu de lockdown hoogstwaarschijnlijk met drie weken wordt verlengd, komt er voor bepaalde sectoren extra financiële steun. En die is vooral in de retail hard nodig: de nood is 'giga-groot' zegt Jan Meerman, directeur van INretail.
Lees verder

'Economische gevolgen bestorming Capitool beperkt'
De economische gevolgen van de bestorming van het Capitool in Washington zullen behoorlijk beperkt blijven, zegt BNR's huiseconoom Han de Jong. Het meest economisch relevant was eigenlijk nog dat de Democraten de twee Senaatszetels in Georgia wonnen, waardoor president-elect Joe Biden meer ruimte...
Lees verder

Kabinet sleutelt aan extra steun ondernemers
Drie weken extra lockdown na 19 januari, maar wel extra steun voor bedrijven. De ministers Hoekstra, Koolmees en Wiebes zijn in gesprek met de werkgevers en werknemers en dat zij de portemonnee zullen trekken, is zo goed als zeker, zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.
Lees verder

Uitstootrechten kunnen miljarden opleveren
Stikstof- en fosfaatrechten zijn flink wat geld waard. Ze leveren voor boeren op papier maar liefst 18 miljard euro op, zo blijkt uit rondvraag van het Financieele Dagblad. De boeren zal niet van de ene op de andere dag gevraagd worden om die rechten allemaal te kopen, maar ze zijn wel beperkt.
Lees verder

FIOD: Witwassers zien heil in Afrika
Nederlandse criminelen wijken steeds vaker uit naar Afrikaanse landen om hun geld wit te wassen. Het criminele geld wordt daar vaak ingewisseld voor de handel in grondstoffen zoals diamant en goud, zo waarschuwt de FIOD in het AD.
Lees verder