zondag 10 januari 2021

Gedupeerde ouders toeslagenaffaire naar rechter

Gedupeerde ouders toeslagenaffaire naar rechter
Gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagenaffaire stappen naar de rechter. Dit doen ze omdat het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek naar de Belastingdienst in te stellen.
Lees verder

Liveblog | Trump niet naar inauguratie Biden
Donald Trump is op 20 januari niet aanwezig bij de inauguratie van Joe Biden. Die wordt dan officieel de 46e president van de Verenigde Staten.
Lees verder

Gommers: Grote zorgen over Britse virusvariant
Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, maakt zich grote zorgen over de Britse variant van het coronavirus die hier oplaait. Dat zegt hij in de podcast Vraag het Gommers.
Lees verder

Leeftijd Nederlands wagenpark verder gestegen
De gemiddelde leeftijd van een auto in Nederland is gestegen naar 11 jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VWE Automotive.
Lees verder

ACM gaat scherp letten op afhandeling vouchers
De Autoriteit Consument & Markt let komende tijd scherp op de afhandeling van reisvouchers en annuleringen. Door de coronacrisis zijn veel reizen niet doorgegaan.
Lees verder

'ESPN zendt ook rest seizoen KKD uit'
De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zijn voor de tweede seizoenshelft verzekerd van live uitzendingen op betaalzender ESPN. Er was nog een financieel tekort van 300.000 euro, maar in een conference call zijn de clubs overeengekomen dat ze dat geld bijleggen, zegt sportmarketeer Chris Woerts in...
Lees verder

Liveblog | Twitter blokkeert account Trump permanent
Twitter heeft het account van de Amerikaanse president Donald Trump voor de tweede keer binnen enkele dagen geblokkeerd. Dit keer gaat het om een permanente ban.
Lees verder

KNMI waarschuwt voor mist en gladheid
Het KNMI waarschuwt weggebruikers voor mogelijk gevaarlijke situaties in het verkeer vanwege mist en gladheid in een groot deel van het land. Vroeg op de ochtend werd voor het noorden van het land de zogenoemde code oranje uitgeroepen vanwege ijzel. Dat werd even na 10.30 weer teruggebracht tot...
Lees verder

Turkije begint antidumpingzaak tegen EU en Zuid-Korea
Turkije is een zogeheten antidumpingzaak begonnen naar de invoer van staal uit de Europese Unie en Zuid-Korea. De Turken hebben naar eigen zeggen voldoende bewijs gevonden dat 'warmgewalst staal' op de Turkse markt is gedumpt.
Lees verder

'Horeca weer gebeten hond in tweede lockdown'
Uiteindelijk is de horeca in deze tweede lockdown toch weer de gebeten hond. Tegen de tijd dat het eind van de coronacrisis in zicht komt hebben veel horecazaken negen maanden sluiting achter de rug, en van de gederfde inkomsten wordt maar maximaal 70 procent vergoed, zegt Gulpener-directeur...
Lees verder

Uniek: Coalitie vlak voor TK2021 op winst
Dat de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zo kort voor de Tweede Kamerverkiezingen op winst staat is zeer uitzonderlijk. En dat VVD als grootste coalitiepartij volgens de laatste peilingen op bijna twee keer zoveel zetels staat als welke andere partij is al even uniek, zegt Gijs Rademaker...
Lees verder

Verdacht pakket bij Poolse supermarkt Aalsmeer
Voor een Poolse supermarkt in Aalsmeer is vanmiddag een verdacht pakket aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgesloten, omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie komt het pakket nader onderzoeken, zo meldt de politie op Twitter.
Lees verder