woensdag 13 januari 2021

De Jonge: In herfst hele land beschermd tegen corona

De Jonge: In herfst hele land beschermd tegen corona
Als alles meezit, dan is in de herfst het hele land beschermd tegen het coronavirus. Dat zei coronaminister Hugo de Jonge op de persconferentie. Daarbij is Nederland dan wel afhankelijk van de leveringen van de coronavaccins, volgens de minister.
Lees verder

Steeds meer Republikeinen steunen impeachment Trump
De Amerikaanse president heeft rond de bestorming van het Capitool vorige week overtredingen begaan waarvoor hij met de impeachmentprocedure kan worden afgezet, heeft de Republikeinse senaatsfractieleider Mitch McConnell gezegd volgens The New York Times.
Lees verder

'Pas als je weet dat het veilig is, kan de school open'
Het kabinet hoopt volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven over wanneer de basisscholen en kinderopvangcentra weer open kunnen. Dat zei Premier Rutte gisteravond tijdens de persconferentie.
Lees verder

Megaproces tegen beruchte Italiaanse maffiafamilie
Vandaag begint een megaproces tegen een beruchte maffiafamilie in Zuid-Italië. Meer dan 350 vermeende leden van de Ndrangheta staan terecht. Dat maakt dit een van de grootste processen tegen de maffia van de afgelopen decennia.
Lees verder

Kwart van besmette mensen houdt zich niet aan quarantaine
De helft van de mensen met klachten laat zich niet testen en liefst een kwart van de mensen die positief test, blijft gewoon naar buiten gaan. Dat vertelde coronaminister Hugo de Jonge tijdens de persconferentie.
Lees verder

Politiebond: Avondklok moeilijk handhaafbaar
Het kabinet gaat begin volgende week opnieuw kijken naar de mogelijkheid om een avondklok in te voeren. Dat premier Rutte gister tijdens de persconferentie. Het Outbreak Management Team komt met een spoed advies over die maatregel.
Lees verder

Douane onderschept 115.000 kilo cocaïne in 2019
De Nederlandse douane heeft afgelopen jaar veel meer cocaine onderschept dan in 2019. Ook de samenwerking met andere opsporingsorganisaties in binnen- en buitenland leverde een aanzienlijke buit op. Bij elkaar ging 115-duizend kilo daarmee aan de neuzen van Nederlanders voorbij.
Lees verder

Just Eat Takeaway spint garen bij lockdown: bestellingen stijgen met 60 procent
Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, spint garen bij de lockdown. Het aantal bestellingen bij het bedrijf is in het 4e kwartaal van 2020 met bijna 60 procent gestegen.
Lees verder

'Ondernemers zijn door hun reserves heen'
Premier Rutte benadrukte gisteravond dat er aanvullende steunmaatregelen aankomen. Hij noemde de sociaaleconomische gevolgen hartverscheurend, maar wil met de steunmaatregelen zorgen dat zoveel mogelijk bedrijven het einde van de crisis halen.
Lees verder

Kabinet wacht met reactie toeslagenaffaire
Op een speciaal ingelaste ministerraad spraak de ministerploeg opnieuw over de toeslagenaffaire, dinsdagavond. Volgens de premier was het een goede vergadering. Hij belooft deze vrijdag een antwoord op het snoeiharde rapport van de commissie Van Dam. Daaruit bleek in december dat de rechtstaat is...
Lees verder

Huisartsen woest: De Jonge komt afspraken niet na
Minister Hugo de Jonge komt afspraken met huisartsen over vaccineren toch niet na. De minister had met de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) afgesproken dat de huisartsen in de acute zorg in januari gevaccineerd konden worden tegen Covid-19. Maar nu besluit hij dat niet te doen.
Lees verder

Forse groei crowdfunding-opbrengsten gestaakt
In 2020 is in Nederland 417 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is 2 procent minder dan in 2019, toen 424 miljoen euro werd opgehaald. Hiermee kwam er een einde aan de forse groei die deze financieringsvorm de afgelopen jaren doormaakte.
Lees verder