donderdag 24 december 2020

Trump weigert akkoord te gaan met steunpakket

Trump weigert akkoord te gaan met steunpakket
Donald Trump is boos. Niet voor het eerst, vast ook niet voor het laatst, maar in dit geval is hij boos om een opmerkelijke reden. Het coronasteunpakket, waar onder andere 600 dollar voor een heleboel Amerikanen in wordt voorgesteld, gaat voor hem niet ver genoeg.
Lees verder

CNV: 'supermarkten moeten beveiligers inzetten bij kerstdrukte'
Supermarkten en andere vitale winkels moeten zo snel mogelijk professionele beveiliging inzetten. Dat wil het CNV. Met de kerstdrukte in supermarkten neemt ook de agressie richting winkelpersoneel flink toe, zegt de vakbond.
Lees verder

Australiƫ pakt cyberpesters hard aan
De regering van Australiƫ heeft een vergaand wetsvoorstel ingediend om online pesten en beledigen door volwassenen tegen te gaan. Als bedrijven en platforms niet binnen 24 uur een online belediging weghalen, riskeren ze een boete van ruim 3 ton.
Lees verder

Supercommissaris Kees van Lede overleden
Kees van Lede, voormalig topman van AkzoNobel en oud-voorzitter van werkgeversorganisatie VNO, is dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd. Van Lede werd vaak gezien als een van de invloedrijkste personen binnen het Nederlandse bedrijfsleven.
Lees verder

Nederlandse vissers 'superontvreden'
Het was in de laatste dagen een van de hoofdpijndossiers van de Brexitonderhandelingen. Maar nu alleen nog de details gecontroleerd hoeven worden, wordt ook langzaam duidelijk dat hoe de visrechten worden verdeeld. Directeur Pim Visser van branchevereniging VisNed zegt 'superontvreden' te zijn over...
Lees verder

Trump blijft gratie verlenen
President Trump heeft aan nog eens 26 mensen gratie verleend. Onder de gelukkigen zijn enkele van de hoofdverdachten in het Ruslandonderzoek Paul Manafort en politiek medewerker Roger Stone.
Lees verder

Bruls uit forse kritiek op coronabeleid kabinet
Het kabinet had van de zomer op volle sterkte bezig moeten blijven met de coronacrisis. Dat zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad, in een interview met De Gelderlander.
Lees verder

Brexit kan relatie VS en EU impuls geven
Het zou wel een onverwacht kerstcadeautje zijn: een Brexit-deal. Het lijkt erop dat dit gaat lukken, om 09:00 uur geeft Boris Johnson namelijk een persconferentie. De Brexit kan volgens buitenlandcommentator Bernard Hammelburg een kans zijn om de relatie tussen de EU en de VS een boost te geven.
Lees verder

Economie groeide met 7,8 procent in Q3
Het Centraal Bureau voor de Statistiek trekt zo vlak voor de Kerst nog een heel blik met cijfers open. Zo stelt het CBS dat de Nederlandse economie in het derde kwartaal met 7,8 procent gegroeid is. Ook becijferde het CBS dat onze inkomens dit jaar hoger lagen dan een jaar eerder, ondanks de...
Lees verder

Bewoners Bergamo klagen Italiaanse staat aan
Het Italiaanse stadje Bergamo werd tijdens de eerste coronagolf ongenadig hard getroffen en volgens zon vijfhonderd nabestaanden is dat vooral de schuld van lokale en landelijke politici. Dus beginnen ze een rechtszaak tegen te staat. De inzet bedraagt 260.000 euro schadevergoeding per slachtoffer.
Lees verder

EY gaat thuiswerken goed af
De CEO's van de grootste bedrijven in Nederland maken bij BNR de balans op van 2020. Wat is er in dit jaar allemaal gebeurd en wat hebben ze geleerd? Hoe denken ze over de aanpak van het kabinet en wat is hun toekomstperspectief? Vandaag managing partner Nederland Coen Boogaart, van Ernst & Young.
Lees verder

'Deal belangrijk voor Nederlandse bedrijfsleven'
Het blijft wachten op witte rook uit Brussel en London. Er lijkt een Brexitdeal op handen te zijn. Premier Johnson had vanmorgen een aantal keer een persconferentie aangekondigd, die beiden op het laatste moment werden uitgesteld. Voorzitter Hans Biesheuvel van ONL heeft er alle vertrouwen in.
Lees verder