donderdag 24 december 2020

Starlink krijgt Duitse frequenties toegewezen

Starlink krijgt Duitse frequenties toegewezen
Duitsers die in rurale gebieden wonen of werken, kunnen binnen afzienbare tijd breedbandinternet uit de ruimte krijgen. Internetprovider Starlink, onderdeel van SpaceX, krijgt frequentieruimte toegewezen door de lokale autoriteit.
Lees verder

Google breidt cloudregio uit
Google heeft weer drie nieuwe cloudregio's aangekondigd, waaronder de tweede in het Midden-Oosten.
Lees verder

TOM-Group haalt 12,5 miljoen groeikapitaal op
De TOM-Group uit Bladel haalt 12,5 miljoen aan groeikapitaal op om verdere groei mogelijk te maken.
Lees verder

D-reizen en VakantieXperts weer in Nederlandse handen
D-rt Groep, bekend van d-reizen en VakantieXperts, en RT/Raiffeisen Touristik Group GmbH hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van D-rt Groep aan de huidige CEO Jan Henne De Dijn en BeBr-eigenaar Marije Haeck. De reisorganisatie is daarmee weer in Nederlandse handen.
Lees verder

DPD opent met ViaTim buurtpunten in België
Pakketbezorger DPD rolt vanaf januari samen met de Nederlandse ViaTim zogenoemde buurtpunten uit in België. Particulieren kunnen tegen een kleine vergoeding pakjes ontvangen en deze zelf verdelen in hun buurt. DPD wil gelijk met 400 buurtpunten beginnen.
Lees verder

2020: ineens gingen we massaal beeldbellen en videovergaderen
Corona zorgde in 2020 voor de doorbraak van videovergaderen en beeldbellen. Het gebruik van Zoom, Teams en Meet verveelvoudigde. De weinige spelers moesten snel inspelen op de enorme vraag.
Lees verder

China legt Alibaba aan de ketting
China stelt een antitrustonderzoek in naar Alibaba, zo meldt Reuters. Vorige maand schortte China de geplande beursgang van Alibaba dochter Ant Group van 37 miljard dollar al op, slechts twee dagen voordat de handel in Shanghai en Hongkong zou beginnen.
Lees verder

Betaalde functies in Telegram Messenger
Telegram Messenger krijgt betaalde functies voor bedrijven. Ook zal voor extra functies zoals premiumstickers betaald moeten worden en er komen advertenties in kanalen. Dat maakte oprichter Pavel Durov deze week bekend op zijn kanaal in Telegram.
Lees verder

Kanspelautoriteit tijdens lockdown coulant voor ideële online bingo's
De Kansspelautoriteit (Ksa) staat online bingo's tijdens de lockdown oogluikend toe als er geen commercieel belang mee is gemoeid.
Lees verder