vrijdag 11 december 2020

'Nieuwe stikstofwet zorgt voor duidelijkheid'

'Nieuwe stikstofwet zorgt voor duidelijkheid'
Door steun van oppositiepartijen SP, SGP en 50Plus is het kabinet er donderdagavond in geslaagd een meerderheid te halen voor de nieuwe stikstofwet. Volgens Tjeerd de Groot, Kamerlid van D66, zort de wet vooral voor duidelijkheid.
Lees verder

No deal-Brexit komt steeds dichterbij
Britse bedrijven moeten zich voorbereiden op een no deal-Brexit. Dat zei premier Johnson gisteravond in Britse media na zijn bezoek aan Brussel.
Lees verder

'Twee keer zoveel lege kantoren door corona'
Kantoorleegstand kan door de coronacrisis verdubbelen, zeggen adviseurs van vastgoedadviseur Colliers. Door het thuiswerken zal de leegstand alleen maar blijven groeien.
Lees verder

Kaag wil dwangarbeid-bedrijven beboeten
Minister Kaag wil boetes uitdelen aan bedrijven die zich schuldig maken aan misstanden als kinder- en dwangarbeid. Uit onderzoek van ngo's blijkt bijvoorbeeld dat één op de vijf katoenen kledingstukken een link heeft met Oeigoerse strafkampen in China.
Lees verder

Coronaherstelfonds belangrijk voor stabiliteit Europa
Na een lange lijdensweg hebben de Europese regeringsleiders gisteravond overeenstemming bereikt over de EU-meerjarenbegroting van 1074 miljard euro en het coronaherstelfonds van bijna 700 miljard.
Lees verder

Tegenvaller Sanofi-vaccin raakt Nederland niet
Een grote tegenvaller voor de farmaceuten Sanofi en GlaxoSmithKline bij de ontwikkeling van hun coronavaccin. De werking van het vaccin bij oudere patiënten is minder goed dan gehoopt en dat zorgt voor vertraging bij het ontwikkelingsprogramma.
Lees verder

Gommers maakt jongeren corona-wegwijs
In Rotterdam praten jongeren vandaag over welke gevolgen de de coronacrisis voor hen heeft. Daarbij komen thema's aan de orde als onderwijs, toekomstperspectief, woonsituatie en mentale gezondheid.
Lees verder

Europees akkoord over scherpere uitstootdaling
De Europese Unie heeft een akkoord bereikt over de aanscherping van de klimaatdoelstellingen. De EU wil dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55 procent is teruggebracht.
Lees verder

ILT waarschuwt voor risico's carbidvervoer
Zorg dat je de juiste maatregelen treft als je carbid vervoert. Die oproep doet de Inspectie Leefomgeving en Transport.
Lees verder

Negatieve rente spekt staatskas met ruim 2 mrd
Nederland bespaart dit jaar - naar verwachting - 2,3 miljard euro, dankzij de negatieve rente op Nederlandse staatsleningen. Dat staat in de Outlook 2021 van het ministerie van Financiën.
Lees verder

LeasePlan werkt aan eigen laadnetwerk
LeasePlan, de grootste leasemaatschappij van Europa, wil komend jaar zelf laadpalen voor elektrische auto's gaan exploiteren. Dat zegt Berno Kleinherenbrink, Chief Commercial Officer van de LeasePlan Corporation, op BNR.
Lees verder

Hoekstra zal zich beraden op lijsttrekkerschap
Minister Wopke Hoekstra heeft nog géén verzoek gekregen om de nieuwe CDA-lijsttrekker te worden, maar als dat verzoek komt zal hij erover nadenken. Dat zei hij vanmiddag na de ministerraad.
Lees verder