maandag 21 december 2020

Nieuwe droneregels in 2021

Nieuwe droneregels in 2021
Vanaf 31 december 2020 gelden in de Europese Unie voor alle dronevliegers dezelfde regels. Dat geeft duidelijkheid en maakt het makkelijker om met een drone in de EU te vliegen.
Lees verder

Recordpieken op Ziggo netwerk tijdens tweede lockdown
Ziggo ziet ook tijdens de tweede corona lockdown nieuwe records in het gebruik van zijn diensten. Tijdens de eerste lockdown was het gebruik ongeveer 20-25 procent hoger dan gebruikelijk. Dit aantal is bij aanvang van de tweede lockdown nog eens met 10-15 procent verhoogd. Recordpieken zijn in zowel de avonden als overdag geconstateerd.
Lees verder

Proximus verhoogt 5G snelheden in Antwerpen en Gent
Proximus gaat nog snellere 5G-technologie activeren op een aantal locaties in de omgeving van Antwerpen, Gent en Haasrode. Het maakt daarvoor gebruik van de voorlopige spectrumlicentie voor de 3,6-3,8 GHz-band, die toezichthouder BIPT vorige zomer heeft toegewezen.
Lees verder

'Ook Microsoft gaat eigen chips ontwerpen'
In navolging van Apple gaat ook Microsoft eigen ARM chips ontwerpen voor zijn servers en Surface tablets en laptops. Net als Apple wil het bedrijf minder afhankelijk worden van Intel.
Lees verder

Google verlaagt prijzen opslag Google One
Google biedt geen opmerkte opslag meer voor Google Foto's vanaf 2021, maar verlaagt wel de prijzen voor extra opslag, tot wel 50 procent voor plannen met 10TB, 20TB en 30TB.
Lees verder

2020: de heropstanding van Bitcoin
De koers van cryptomunt Bitcoin is de afgelopen dagen geƫxplodeerd en bereikte met 23.500 dollar (19.270 euro) zijn hoogste waarde ooit. Maar er is een groot verschil met twee jaar geleden toen vooral particulieren instapten. Het zijn nu professionele beleggers die Bitcoin aankopen.
Lees verder

Nike: half miljard online omzet op Singles' Day
Op de Chinese koopjesdag Singles' Day boekte Nike een half miljard online omzet. "Digital verweven in alle onderdelen van het bedrijf", aldus topman John Donahoe. Hij zag weer een kwartaal van dubbelcijferige groei.
Lees verder

Google ontmantelt Android Things
Google gaat begin volgend jaar haar Android Things-platform voor niet-commercieel gebruik ontmantelen.
Lees verder

Omzet Belgische gamesector loopt terug
De Belgische gamesector hapert. Het aantal werknemers blijft stabiel, de omzet daalt zelfs. Dat blijkt uit cijfers van sectorvereniging Belgian Games die samen met regionale partners FLEGA, WALGA en Hub.brussels de stemming peilde.
Lees verder