woensdag 30 december 2020

Informatiebulletin visserij gaat digitaal

Informatiebulletin visserij gaat digitaal

Het nieuwste informatiebulletin visserij staat online. Hierin staan alle wetten en actuele regels over visserij.

Lees verder

Dichter bij elkaar is het nieuwe normaal – ook bij het vinden van zakenpartners

Blog Pim Hollestelle 

"Mogen we werknemers naar Maleisië sturen voor een onderhoudsklus? En kunnen die dan nog terug naar Nederland komen?" Zomaar een vraag van een ondernemer die ik binnen kreeg dit jaar. Als adviseur in het Azië-team van RVO kreeg ik al snel te maken met de enorme gevolgen van het coronavirus voor Nederlandse bedrijven, ook als het gaat om netwerken en het vinden van nieuwe zakenpartners.

Lees verder

Brexit en de nieuwe EU-VK deal

Na lang onderhandelen is er eindelijk een deal tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK). Op 1 januari gaat het nieuwe akkoord in en eindigt de Brexit-overgangsperiode.  Maar wat betekent dit in de praktijk voor u als ondernemer? De Rijksoverheid organiseert hierover op 30 december het webinar Brexit en de nieuwe EU-VK deal.

Lees verder

"Het werk dat ik nu doe kan alleen bij RVO"

Bestuursrechtelijke handhaver: "Natuurbescherming en vooral 'wildlife crime' gaat mij aan het hart. Na mijn studie wist ik dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Bij RVO kreeg ik die mogelijkheid. Ik lever nu iedere dag een bijdrage aan de bescherming van dier- en plantsoorten."

Illegale handel in planten en dieren had altijd al haar aandacht. Tijdens de studie 'Forest and Nature Conservation' verdiepte Daniëlle Verheijen zich hier al in. Zo liep zij stage bij het International Fund for Animal Welfare (IFAW), waar zij onderzoek deed naar de stroperijcrisis in Sudan.  

Lees verder

Wijzigingen in de Natuurschoonwet 1928

Vanaf 1 januari 2021 verandert de Natuurschoonwet. Bent u (mede-)eigenaar van een landgoed dat onder de NSW is gerangschikt? Of wilt u uw landgoed onder de NSW laten rangschikken?

Lees verder