maandag 14 december 2020

Infographic: Archiefwet wordt digitaler

Infographic: Archiefwet wordt digitaler
De oude Archiefwet wordt gemoderniseerd zodat deze meer is toegespitst op het digitale tijdperk. Rijksoverheid, gemeenten en andere overheidsinstanties hebben daardoor voortaan nog maar tien in plaats van twintig jaar de tijd om belangrijke informatie over te brengen naar een archief.
Lees verder

Hands-on: Huawei Mate40 Pro
2020 was een beslissend jaar voor Huawei, het Chinese merk dat het in Nederland tot derde leverancier van smartphones heeft geschopt, na Samsung en Apple. Het bedrijf krijgt geen Android licenties meer van Google onder de huidige Amerikaanse handelsrestricties. Gaat de nieuwe Google-arme Mate40 Pro de Nederlandse consument desondanks overtuigen?
Lees verder

Sem Zijlstra (Cowboys.nl): 'Recruiters zien TikTok en Spotify over het hoofd'
Nul procent commissie op je recruitment-advertentiebudget en gemiddeld dertig procent goedkoper dan andere bureaus. Het nieuwe recruitmentmarketingbureau Cowboys.nl wil zich via moderne media afzetten tegen de gevestigde orde.
Lees verder

Wolters Kluwer koopt fintech eOriginal
Het nieuws drong nauwelijks door tot Nederland, maar des te meer in de VS. Wolters Kluwer heeft een akkoord bereikt over de overname van eOriginal voor ongeveer 231 miljoen euro in contanten.
Lees verder

Azerion haalt 12,5 miljoen op, overweegt beursgang
Spellenuitgever en exploitant Azerion leent 12,5 miljoen euro extra om volgend jaar zijn groeiplannen versneld uit te voeren via overnames en organische groei. Met een schuin oog kunt de leiding naar een beursnotering.
Lees verder

'Throwabot' robots voor het Ministerie van Defensie
TMC heeft tien experimentele verkenningsrobots genaamd Throwabots aan het Ministerie van Defensie overhandigd. De Throwabot is een op afstand bestuurbare lichte robot, voorzien van een microfoon en een camera en de bestuurder kan horen en zien wat de kleine robot waarneemt.
Lees verder

Mobile Vikings voor 130 miljoen euro naar Proximus
Telecombedrijf Proximus neemt de virtuele aanbieders Mobile Vikings en Jim Mobile over van DPG Media voor 130 miljoen euro.
Lees verder

Marketplaces for Brands: 'Al 250 marktplaatsen in Nederland'
In Nederland zijn er inmiddels zeker 250 marktplaatsen. "Voor elk wat wils," aldus Jesse Weltrevreden van de Hogeschool van Amsterdam, […]
Lees verder

Californië sluit zich aan bij antitrustzaak tegen Google
Californië wil zich aansluiten bij de antitrustzaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Google. De procureur-generaal van de staat is daarmee de eerste Democraat die openlijk de rechtszaak steunt.
Lees verder