dinsdag 8 december 2020

‘Advertentiemarkt herstelt snel in 2021’

'Advertentiemarkt herstelt snel in 2021'
De reclamebestedingen wereldwijd kunnen met ruim zes procent groeien in 2021 als de wereldeconomie zich begint te herstellen.
Lees verder

Highland Europe opent nieuw fonds: 700 miljoen euro
Investeerder Highland Europe, met kantoren in Londen en Genève, opent zijn vierde fonds met daarin een toegezegd vermogen van zevenhonderd miljoen euro. Mede-oprichter Fergal Mullen zegt dat dit soort techfondsen nodig is, omdat er weinig geld is voor bedrijven om versneld op te schalen.
Lees verder

IAB Nederland publiceert overzichtskaart Nederlandse 
e-commercelandschap
De Taskforce E-commerce van IAB Nederland (branchevereniging voor digitale marketing) publiceert vandaag de eerste overzichtskaart van het Nederlandse e-commercelandschap. Daarmee wil men marketing- en communicatieprofessionals laten zien welke verschillende partijen in het e-commercedomein actief zijn en hoe ze zich tot elkaar verhouden.
Lees verder

Amerikaanse Ministerie van Handel op de vingers getikt voor blokkade TikTok
Pogingen van het Amerikaanse Ministerie van Handel om video-app TikTok beperkingen op te leggen zijn maandag wederom mislukt.
Lees verder

Uber stoot ontwikkeling zelfrijdende auto's officieel af
Uber heeft zijn divisie voor autonome voertuigen nu officieel verkocht aan Aurora Innovation, een club veteranen van Google, Tesla en Uber.
Lees verder

Impact thuiswerken, vooral videobellen, zichtbaar op netwerk KPN
KPN merkt duidelijk dat sinds de uitbraak van COVID-19 Nederland massaal vanuit huis werkt. In het uitgaande internetverkeer (upload) zijn duidelijke thuiswerkpatronen terug te zien met elk half- en heel uur een piek wanneer Nederland weer massaal een videogesprek ingaat.
Lees verder

Fintech startup Payaut haalt 2,65 miljoen euro op
De Nederlandse fintech startup Payaut haalt in een nieuwe investeringsronde 2,65 miljoen euro op. De ronde wordt opnieuw geleid door LocalGlobe, en ook de eerdere investeerder Finch Capital is weer ingestapt.
Lees verder

JD.com eerste retailer die digitale yuan accepteert
Online retailer JD.com is het eerste Chinese e-commerce bedrijf dat de digitale munt van de Chinese overheid zal omarmen.
Lees verder

SpaceX vangt klein miljard subsidie voor breedband in ruraal Amerika
Raketbedrijf SpaceX krijgt 886 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid om breedband internet mogelijk te maken in rurale gebieden in 35 staten in de VS.
Lees verder