Doorgaan naar hoofdcontent

Starlink opent Duits filiaal

Starlink opent Duits filiaal
De internetprovider van raketbedrijf SpaceX, Starlink genaamd, krijgt volgend jaar een Duits dochterbedrijf. Het moet nog blijken of dat enkel op de lokale markt gaat werken of ook de omringende landen.
Lees verder

Heel bol.com draait nu op groene stroom
Alle gebouwen van bol.com in Nederland en België draaien vanaf nu volledig op groene stroom. Een belangrijk onderdeel van deze transitie is de recente installatie van ruim 13.000 zonnepanelen door Eneco op het dak van het nieuwe bol.com fulfilmentcenter (BFC2) in Waalwijk.
Lees verder

Deel internet in 2021 mogelijk onbereikbaar voor oude Android toestellen
Android-toestellen met Nougat 7.1.1 of lager, zijn vanaf september 2021 niet meer geschikt voor het bekijken van veel beveiligde sites.
Lees verder

'Europa begint onderzoek misbruik marktmacht Amazon'
Eurocommissaris Margrethe Vestager zal vandaag een formeel onderzoek aankondigen naar Amazon, aldus de Financial Times. Er wordt voornamelijk gekeken naar de twee petten van Amazon: die van verkoper enerzijds en exploitant van een marktplaats anderzijds.
Lees verder

Adobe koopt Workfront voor 1,5 miljard dollar
Met de overname van Workfront krijgt Adobe producten in handen die het makkelijker maken om de workflow van de digitale marketingpraktijk te beheren.
Lees verder

Vodafone helpt opvolger van sms lanceren in Nederland
Bedrijven kunnen via sms multimediale, interactieve berichten gaan sturen naar hun klanten via het netwerk van Vodafone in Nederland. Daartoe rolt de operator samen met techbedrijf CM.com de nieuwe techniek RCS (Rich Communication Services) uit.
Lees verder

Grootste Gigabit uitrol van Ziggo tot nu toe
Ziggo biedt sinds deze week in één klap supersnel internet aan met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in 117 dorpen en steden verspreid over heel Nederland. Dit zijn onder meer Arnhem, Nijmegen, Zoetermeer en Ede-Wageningen.
Lees verder

Bits of Freedom lanceert campagne Fix Je Privacy
Digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom lanceert vandaag een toolbox waarmee internetgebruikers zelf aan de slag kunnen om hun privacy te verbeteren. Met de campagne Fix Je Privacy vraagt de organisatie bovendien aandacht voor het belang van online privacy.
Lees verder

Robotbedrijf Boston Dynamics mogelijk alweer verkocht
Boston Dynamics, vooral bekend vanwege zijn robothond Spot, wordt door eigenaar SoftBank mogelijk verkocht aan Hyundai. Daarover zijn gesprekken gaande, weet Bloomberg.
Lees verder