Doorgaan naar hoofdcontent

Patiënten mijden zorg, ook tijdens tweede coronagolf

Patiënten mijden zorg, ook tijdens tweede coronagolf
Ook tijdens de tweede coronagolf gaan patiënten met potentieel ernstige klachten minder vaak naar een arts. Dat bevestigen de Landelijke Huisartsenvereniging en Federatie Medisch Specialisten tegen BNR.
Lees verder

Energiereuzen azen op forse subsidies CO₂-opslag
Vier multinationals, waaronder Exxon en Shell, willen eind deze maand subsidie aanvragen voor het opslaan van het broeikasgas CO in een leeg gasveld voor de Nederlandse kust, oplopend tot zo'n 2 miljard euro.
Lees verder

Mini-enquête over toeslagenaffaire gaat van start
Mark Rutte, Eric Wiebes en Lodewijk Asscher worden de komende weken - onder ede - gehoord over hun rol in de keiharde fraudeaanpak in de kindertoeslagaffaire. Een parlementaire mini-enquête-commissie spreekt ex-ministers, staatssecretarissen en topambtenaren.
Lees verder

Veel Britten zitten nog zonder verblijfsvergunning
Zeker zesduizend Britten die in Nederland wonen hebben nog geen verblijfsvergunning aangevraagd voor 2021, terwijl dit door de Brexit wel nodig is. Dat blijkt uit gegevens van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), die de Britten oproept een zogenoemd Verblijfsdocument Brexit aan te vragen.
Lees verder

'Handelsakkoord maakt China grootmacht'
China, Japan en Zuid-Korea hebben samen met nog 12 landen in de regio een vergaand vrijhandelsakkoord ondertekend. Gisteren sloten deze landen de Regional Comprehensive Economic Partnerschip (RCEP). 'China profileert zich als partner waarmee goed samen te werken is, terwijl de VS de afgelopen vier...
Lees verder

'Ook compensatie nodig voor zzp'ers in quarantaine'
Zzpers moeten gecompenseerd worden als ze door quarantaine geen inkomen hebben. Dit is een van de maatregelen die de corona-gedragsunit van het RIVM aanbeveelt. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat 60 procent van de mensen met een thuisblijfadvies toch aan het werk is gegaan.
Lees verder

'Parlementair onderzoek Chinese inmenging nodig'
Er moet een parlementair onderzoek komen naar Chinese inmenging in Nederland. Dat schrijven D66-Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma en Jan Paternotte in NRC. Nu China zuch mede door de coronacrisis heeft opgewerkt tot grootste economie van de wereld en zich ook profileert als het meest machtige land, is...
Lees verder

Oppositieleidster Belarus komt naar Nederland
De Belarussische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja komt eind deze week op bezoek in Nederland. Op het programma staat een ontmoeting met premier Rutte en minister Blok van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Voorkomen werkloosheid speerpunt bij NOW 3
Het loket van het UWV is vanaf vandaag geopend voor de NOW 3. Ondernemers die kampen met een omzetverlies van 20 procent of meer, kunnen zich voor deze steunmaatregel aanmelden.
Lees verder

Appen achter het stuur? 240 euro boete!
Het Openbaar Ministerie gaat strenger optreden tegen appende automobilisten. Autorijders die een telefoon vasthouden kunnen vanaf vandaag betrapt worden door slimme cameras, die schuin in je auto kunnen kijken. De boete: 240 euro.
Lees verder

Truckbouwer Ginaf wil alsnog in zee met Keolis
Truckbouwer Ginaf gaat ervan uit dat eerdere afspraken met busvervoerder Keolis over de levering van buurtbussen nog altijd van toepassing zijn. Ginaf zou graag alsnog een contract tekenen voor de levering, zegt topman Roeland van der Woude in BNR Zakendoen.
Lees verder

Ook Moderna komt met bruikbaar vaccin
Opnieuw goed nieuws over een coronavaccin. De Amerikaanse farmaceut Moderna komt met een vaccin dat naar eigen zeggen 94,5 procent bescherming biedt tegen het coronavirus. Dat meldt het bedrijf op basis van een tussentijdse analyse van de onderzoeksresultaten.
Lees verder