vrijdag 13 november 2020

Overnamegerucht geeft koers KPN flinke impuls

Overnamegerucht geeft koers KPN flinke impuls
De Zweedse investeerder EQT heeft naar verluidt KPN benaderd voor een overname van het telecombedrijf. Door het bericht, gebaseerd op bronnen van persbureau Bloomberg, schoot de koers van KPN rond de 8 procent omhoog op de beurs in Amsterdam.
Lees verder

Overname Corendon door Sunweb van de baan
Sunweb Group zal niet doorgaan met de acquisitie van Corendon op basis van de voorwaarden in de koop- en verkoopovereenkomst. Dit maakte Sunweb zojuist bekend. CEO Mattijs ten Brink van Sunweb Group zegt de aankondiging te betreuren .
Lees verder

Hoekstra onderhandelde niet goed in KLM-deal
Minister Hoekstra heeft niet goed onderhandeld in de KLM-deal. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in haar rapport over de coronasteun die de overheid aan bedrijven heeft gegeven. Dat rapport is overwegend opvallend positief, behalve over de deals met scheepsbouwer IHC en KLM.
Lees verder

Kamerleden melden nevenfuncties niet
Tientallen Kamerleden hebben nevenfuncties die ze niet hebben aangemeld bij het publieke register, terwijl dit wettelijk verplicht is. Dit blijkt uit onderzoek van Zembla. Het gaat om maar liefst 21 Kamerleden.
Lees verder

Zeeuwse burgemeesters balen van Belgische funshoppers
Zeeuwse burgemeesters vragen Belgische funshoppers om alsjeblieft thuis te blijven. Dat schrijven Belgische kranten. Met name in winkelstraten in Zeeuws-Vlaanderen is het druk doordat Belgen de grens oversteken.
Lees verder

Griekenland lokt thuiswerkende zzp'er
Griekenland richt de pijlen op succesvolle thuiswerkers en probeert met belastingvoordelen mensen met kennis en kapitaal aan te trekken. 'De economisch adviseur van de premier heeft het over een Brain Gain', zegt Griekenland-correspondent Nikos Lanser.
Lees verder

Trump wil eigen mediabedrijf beginnen
President Trump wil een eigen mediabedrijf beginnen, dat zeggen bronnen tegen de nieuwssite Axios. Darmee wil de president volgens die bronnen de conservatieve nieuwszender Fox News 'kapotmaken'. Hij was eerst nog groot fan van Fox, maar de liefde is bekoeld sinds de zender Joe Biden uitriep tot...
Lees verder

Independer: prijsverschillen zorgverzekeraars worden groter
De prijsverschillen tussen zorgverzekeraars worden groter. Dat zegt Independer, nadat vandaag de vier grote zorgverzekeraars hun premie voor volgend jaar bekend gemaakt hebben.
Lees verder

President Turkmenistan eert hond met standbeeld
In Turkmenistan werd deze week een zes meter hoog gouden standbeeld van de favoriete hond van de president Gurbanguly Berdimuhamedow onthuld. Van het baasje zelf staat al een 21 meter hoog beeld. Ook van goud. Verslaggever Connor Clerx bespreekt het met geopolitiek analist Isa Yusibov.
Lees verder

Kort geding overname Corendon op 23 november
De overname van Corendon door Sunweb zal alsnog doorgaan, ondanks de aantijging van Sunweb dat niet aan de longstop date-voorwaarden is voldaan. Dat zegt Corendon-CEO Steven van der Heijden tegen BNR. Corendon heeft een kort geding aangespannen, dat op 23 november dient voor de rechtbank in...
Lees verder

NOW-regeling duidelijk minder in trek
De NOW-regeling is minder in trek. 40 procent van de middelgrote bedrijven die gebruik maakte van de eerste NOW-regeling deed ook een beroep op de tweede, meldt het CBS. Van de 300.000 banen die in het tweede kwartaal verdwenen, kwamen er in het derde kwartaal 160.000 terug en het aantal vacatures...
Lees verder

'We moeten terug naar 850 besmettingen per dag'
Nu de piek van het aantal besmettingen voorbij lijkt, is het juist zaak om niet te snel te versoepelen. De huidige 5.700 besmettingen per dag is nog altijd veel te hoog, zegt Wim Schellekens, oud-hoofdinspecteur voor de Gezondheidszorg en lid van het RedTeam. Om het doel te bereiken, 35...
Lees verder