Doorgaan naar hoofdcontent

Ollongren pakt fake news rond verkiezingen aan

Ollongren pakt fake news rond verkiezingen aan
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken gaat de strijd aan tegen fake news rond de Tweede Kamerverkiezingen. Zo wil ze een onafhankelijke commissie instellen die desinformatie op internet in de gaten gaat houden.
Lees verder

Memo toeslagenaffaire belandde in een la
Op de tweede dag van de parlementaire ondervraging over de toeslagenaffaire bleek dat de top van de Belastingdienst al begin 2017 werd gewaarschuwd over de misstanden.
Lees verder

Republikeinse steun Trump brokkelt af
President Trump is nog niet zo ver, maar steeds meer Republikeinse politici beginnen het toe te geven: Joe Biden wordt de volgende president.
Lees verder

Europese cloud dreigt nu al vast te lopen
Gaia-X, het megaproject om een Europese cloud te bouwen, dreigt te sneuvelen voordat het van start is gegaan. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Het samenwerkingsverband moet Europa minder afhankelijk maken van Amerikaanse cloudaanbieders als Microsoft en Amazon.
Lees verder

'Mensen denken nu anders over manier van werken'
Gingen we voor de huidige pandemie nog met zijn allen braaf door de dagelijkse file naar kantoor, nu blijkt dat het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat we massaal anders zijn gaan denken over onze manier van werken. Dat komt ook naar voren uit nieuw onderzoek van IT-beveiliger Kaspersky.
Lees verder

'Afstand houden belangrijker dan maatregelenbrij'
We blijven voorlopig nog in de gedeeltelijke lockdown. De tijdelijke extra maatregelen van de afgelopen twee weken komen dan wel te vervallen, maar meer dan dat doet het kabinet nog niet. Ook is er nog niets duidelijk over hoe we de kerstperiode in gaan.
Lees verder

GL wil 10 miljoen voor Europees nachttreinnet
Met de nachttrein naar Barcelona, Rome of Kopenhagen - als het aan GroenLinks ligt moet dat weer de toekomst worden. De partij wil 10 miljoen euro besteden aan de ontwikkeling van nachttreinverbindingen.
Lees verder

Unilever stelt 'enge' plantaardige doelen
Unilever gaat de komende jaren meer doen om de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelvarianten te verhogen. Het was- en levensmiddelenconcern wil daarbij vooral zijn dochtermerk De Vegetarische Slager nog meer aan de man brengen. Unilever experimenteert met andere grondstoffen dan soja,...
Lees verder

Corona-crowdfunding voor cafés en clubs
De cafés en de clubs gaan een gure winter met weinig tot geen omzet tegemoet. Daarom zijn TicketSwap, Cosimo en GoFundMe een crowdfundingsactie gestart genaamd Local Legends. Personen of bedrijven kunnen geld doneren aan horeca-ondernemingen bij hun in de buurt, of zelf een actie op touw zetten.
Lees verder

'Niet-besmettelijke patiënten eerder naar huis'
Vang coronapatiënten thuis op! Die oproep doet Joachim Aerts, afdelingshoofd longgeneeskunde van het Erasmus MC. Als familieleden zich over coronapatiënten ontfermen, komen er meer bedden vrij en die het ziekenhuis goed kan gebruiken.
Lees verder

Bedrijven op vingers getikt om fouten desinfectiemiddel
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben de afgelopen maanden inspecties uitgevoerd bij ruim 70 producenten van desinfectiemiddelen. In slechts twaalf gevallen bleek het middel aan alle eisen te voldoen, de rest moest zijn product...
Lees verder

'Toekomst EU in deze vorm wordt heel moeilijk'
De EU-begroting is deze week aanleiding geworden voor een keiharde clash tussen Polen en Hongarije aan de ene kant en de andere EU-lidstaten aan de andere kant. De twee Oost-Europese landen spraken hun veto uit over de begroting, waarover lang onderhandeld was. Dat komt door het compromis dat...
Lees verder