Doorgaan naar hoofdcontent

Nigel Farage richt anti-lockdownpartij op

Nigel Farage richt anti-lockdownpartij op
Een oude bekende van de Britse politiek laat weer van zich horen: Nigel Farage. De anti-EU-politicus komt met een nieuwe partij, genaamd Reform UK. Dit keer gaat hij niet de strijd aan met de Brussel, maar met de lockdownmaatregelen in Groot-Brittannië.
Lees verder

Doden na schietpartijen in Wenen
Bij een schietpartij in het centrum van Wenen zijn meerdere doden gevallen. De minister van Binnenlandse Zaken denkt dat het een terreuraanslag was, die door meerdere personen zou zijn gepleegd. Volgens hem zijn er waarschijnlijk doden en zeker meerdere gewonden.
Lees verder

'Peilingen rekenen buiten Amerikanen 'abroad'
De aanhangers van Donald Trump en Joe Biden moeten de Amerikaanse presidentsverkiezingen in kleine kring volgen.
Lees verder

Nog geen toeloop bij afdelingen Bijzonder Beheer
De drie grote Nederlandse banken zien voorlopig geen grote toestroom op de afdeling Bijzonder Beheer, waar ondernemingen met grote financiële problemen terechtkomen. Dat blijkt uit een rondgang van BNR onder ABN Amro, ING en Rabobank.
Lees verder

Extra maatregelen moeten dalende trend versterken
Het aantal coronabesmettingen neemt voorzichtig af. Toch komen er mogelijk strengere maatregelen, waaronder de sluiting van bioscopen, podia, bibliotheken, pretparken en dierentuinen en met maximaal twee personen op straat.
Lees verder

Onafhankelijk Schotland was nog nooit zo dichtbij
Ook het Verenigd Koninkrijk moet er weer aan geloven. Net als elders in Europa is ook Premier Boris Johnson niet bij machte gebleken een tweede lockdown te voorkomen. En dat niet alleen: Johnsons aarzelende strategie heeft een wig gedreven tussen het centraal bestuur in Londen en de Britse regio's.
Lees verder

Patiëntenstop in vijf ziekenhuizen regio Rotterdam
Vijf ziekenhuizen in de regio Rotterdam moesten gisteravond coronapatiënten weigeren. Dat blijkt uit navraag van het AD. Ook het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam moest een patiëntenstop voor coronapatiënten invoeren, tussen half vijf en negen uur.
Lees verder

'Opsplitsing kan effectiviteit NVWA vergroten'
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft te weinig mensen in dienst om de voedselveiligheid te controleren. Ook wordt fraude niet opgespoord omdat er handen tekort zijn voor onderzoek, blijkt uit een groot onderzoek dat Deloitte deed in opdracht van het ministerie van LNV.
Lees verder

'FNV heeft geen jota binnengehaald bij KLM-deal'
Nu de FNV alsnog akkoord is gegaan met de voorwaarden voor staatssteun aan KLM, liggen alleen de piloten nog dwars. Ze zijn tot nu toe nog niet akkoord gegaan met de eisen die minister Wopke Hoekstra stelt. En zonder zo'n akkoord krijgt KLM geen verdere staatssteun. De verwachting is dat ook de...
Lees verder

Op de drempel van de US Elections
Presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden stellen alles in het werk om de laatste kiezers te overtuigen. Met name in de swing states lijkt het er nog altijd om te spannen, dus misstap óf briljante zet kan nu doorslaggevend zijn. Staan we op de drempel van een tweede periode-Trump, of mag Joe...
Lees verder

Duitsland kleurt nu ook volledig oranje
Vanaf vandaag verandert het reisadvies voor Duitsland van geel naar oranje. Alleen noodzakelijke reizen zijn dan nog mogelijk. Kom je terug uit Duitsland dan vraagt de overheid om tien dagen thuis in quarantaine te gaan.
Lees verder

'Richt economie meer in op toekomstige crises'
De economie heeft een forse klap gekregen en dat hebben we met zijn allen eigenlijk nog niet zo heel goed door. Dat zegt Laura van Geest, voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, in de podcast Betrouwbare Bronnen. Ze adviseert om de economie beter af te stemmen op vergelijkbare...
Lees verder