vrijdag 20 november 2020

Illegale woonruimtes in kantoor Haags uitzendbureau

Illegale woonruimtes in kantoor Haags uitzendbureau
Bij een integrale controle onder coördinatie van het RIEC in Westland en Den Haag stuitten inspecteurs van de Haagse Pandbrigade op illegale huisvesting in een Haags kantoorpand. In 4 opslagruimtes zonder daglicht troffen inspecteurs bewoners aan die bij het uitzendbureau werkten. De gemeente Den Haag heeft de ruimtes per direct gesloten en verzegeld.
Lees verder

Coronacrisis bepaalt ook in 2021 werk Inspectie
De coronacrisis heeft een grote impact op de samenleving en dus ook op het werk van de Inspectie. Het jaarplan 2021 gaat dan ook niet alleen in op de "klassieke risico's" op het terrein van gezond, veilig en eerlijk werk.
Lees verder

Bouwlocatie Lelystad gebruikt als woonruimte
Een bouwlocatie in de gemeente Lelystad werd door bouwvakkers ook gebruikt om er te wonen en te slapen. Er werden zelfs huisdieren en diervoeding aangetroffen. De bouwlocatie is direct gesloten. De controle werd donderdag 12 november 2020 uitgevoerd door de Inspectie SZW, de Nationale Politie Lelystad, het Samenwerkingsplatform Arbeidsmigranten en COVID-19 (LOT-C) en de gemeente Lelystad.
Lees verder

Veel mis bij werken met rolsteigers
De controle op het gebruik van rolsteigers door de Inspectie SZW levert een onthutsend beeld op. Bij professioneel gebruik van 270 rolsteigers bleek er bij 251 sprake te zijn van onveilige situaties. In verhouding werden de meeste overtredingen, 107, begaan door schilders op rolsteigers.
Lees verder