Doorgaan naar hoofdcontent

Gommers: Veel meer controle quarantaine nodig

Gommers: Veel meer controle quarantaine nodig
Als je het coronavirus sneller onder controle wilt krijgen, moet je strenger zijn met het handhaven van verplichte quarantaine. Maar dan is het ook cruciaal dat je snel de uitslag kunt krijgen van een coronatest. Dat zegt ic-arts Diederik Gommers in de podcast Vraag het Gommers.
Lees verder

EU stelt importheffingen VS in
De Europese Unie stelt dinsdag invoerheffingen in op Amerikaanse producten ter waarde van ongeveer 4 miljard dollar (ruim 3,3 miljard euro). De EU-ministers van Handel zijn dat overeengekomen om de Verenigde Staten te straffen voor verboden staatssteun aan vliegtuigmaker Boeing. Europaverslaggever...
Lees verder

'Focus VS ligt niet op Europa'
Onbeleefd, onbeschoft, vol aantoonbare leugens, vilein en onwrikbaar. Niet eerder zag BNR Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg zo'n opmerkelijke Amerikaanse president. In BNR's Big Five blikt Hammelburg terug op Trump en vooruit op Biden. En op wat daar tussen zit.
Lees verder

De waterstofeconomie als groene banenmotor
Een nieuwe coalitie gaat zich met volle energie storten op de economie van groene waterstof. Over vijf jaar moet de Europese economie rond groene waterstof een omvang hebben van zo'n 100 miljard euro en goed zijn voor een half miljoen banen.
Lees verder

Hadden Neanderthalers en Homo Sapiens gezellige seks met elkaar?
Eén tot twee procent van ons DNA komt van Neanderthalers, een van onze evolutionaire voorgangers. Dat betekent dat onze soort, Homo Sapiens, op de een of andere manier met Neanderthalers samengeleefd moet hebben.
Lees verder

Personeel Big Bazar sleept directie voor rechter
Medewerkers van Big Bazar stappen vandaag samen met FNV naar de rechter. Volgens de vakbond heeft de directie van de winkelketen zonder enig overleg toeslagen geschrapt. Bij sommige medewerkers scheelt dat bijna duizend euro op jaarbasis. 'We stappen niet zomaar naar de rechter', zegt bestuurder...
Lees verder

Effectiviteit vaccin Pfizer 'indrukwekkend'
Een coronavaccin van Pfizer lijkt voor 90 procent effectief, dat heeft de farmaceut bekend gemaakt. De Europese Unie heeft een deal met het bedrijf voor de productie van het vaccin.
Lees verder

'Europese importheffingen VS zijn volgens het boekje'
Europa hoopt dat het einde van de handelsoorlog met Amerika in zicht is, nu Joe Biden daar de nieuwe president wordt. Toch legt de Europese Unie voor 4 miljard dollar (3,3 miljard euro) aan importheffingen op aan Amerika, als antwoord op staatssteun aan Boeing.
Lees verder

'Vuurwerkverbod haalt weinig uit'
Het kabinet komt voor dit jaar met een verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Het kabinet komt met steunmaatregelen voor getroffen bedrijven.
Lees verder

Het coronateam van Biden krijgt het niet makkelijk
Joe Biden begint voortvarend aan zijn overgangsperiode. Hij heeft een team samengesteld om de coronapandemie in de VS te lijf te gaan. Maar het wordt hem niet makkelijk gemaakt.
Lees verder

Kaag: Europese handelsoorlog met VS is met komst Biden voorbij
Het einde van de handelsoorlog met Amerika is in zicht. Dat hoopt althans minister Kaag van Buitenlandse Handel - na de zege van Joe Biden.
Lees verder

GGD gaat met coronatestbussen de weg op
Naast de XL-teststraten, waar duizenden mensen per dag getest kunnen worden, gaat de GGD ook de weg op met kleinere bussen die als mobiele teststraat naar een brandhaard toegestuurd kunnen worden.
Lees verder